Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 14
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225,00
Start datum: 07-02-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Organisatie Renée van Diessen en Marga Lont Bijenteeltleraren
Contactpersoon:Marga Lont <malont@quicknet.nl>
Cursuslocatie:Jan Verfailleweg 620, 1783 BW, Den Helder
Routebeschrijving:Natuur- Milieu Educatief Centrum "De Helderse Vallei" gelegen bij de Donkere Duinen. Jan Verfailleweg 620, 1783 BW, Den Helder
Tel (1):06 13204193
Tel (2):06 57363422
NBV Diploma

Deze Basiscursus Bijenteelt 2022 laat je kennis maken met het leven, de ontwikkeling en functioneren van de koningin, honingbij en darren in een bijenvolk het hele jaar rond en geeft de mogelijkheid om na de cursus zelfstandig bijenvolken te gaan houden.De cursus wordt gegeven door de bijenteelt leraren Renée van Diessen en Marga Lont.  

In de cursus komt dus de ontwikkeling van een bijenvolk aan de orde en de cursisten krijgen kennis van de werkzaamheden binnen en buiten het bijenvolk zoals de taken van de koningin, van de werksterbijen en de darren en ook de producten van het volk. Aandacht is voor het beheersen van zwermen en oa. de verschillen en de gezondheid van  het bijenvolk. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de Bioversiteit in de ruime zin van het woord. Met deze vergaarde theoretische kennis wordt in onze bijenstal praktijkervaring opgedaan.

De Theorielessen ondersteunen de Praktijklessen en sluiten aan bij de jaarontwikkeling van het bijenvolk. De cursisten volgen deze ontwikkeling door het werken in de bijenvolken. De cursus leert ook over  drachtplanten als leverancier van nectar en stuifmeel voor de bijen. Tevens gaan de lessen over bijenproducten zoals, honing, stuifmeelpollen, propolis en de bijenwas. Natuurlijk oogsten we honing en daarna het slingeren van de honingramen en het vullen van potjes met heerlijke honing.

Wij maken gebruik van een losbladig lesboek als werkboek, dit is een heel mooi verzorgde multimap. Dit nieuwe werkboek voor Theorie en Praktijk is uitgegeven door de NBV en ook daar te bestellen.  

Dit losbladig lesboek: DE HONINGBIJ en BIJENVOLK & BASISCURSUS IMKEREN tw. 21,50 euro en het AANVULLINGSSETJE tw. 1,75  euro is niet in de prijs van de cursus inbegrepen maar kan wel worden besteld via de website van de NBV.    WWW.BIJENHOUDERS.NL  

De cursus sluit af met een theorie-examen en een beoordeling van de praktijklessen waarna de uitreiking kan volgen van het officiële diploma van de NBV.

In het jaar van de cursus is het lidmaatschap van de 'Landelijke Bijenhoudersvereniging NBV' gratis en ook van één van de Subverenigingen/Afdelingen van de NBV bij u in de buurt. Ook gratis is in het cursusjaar het landelijk verenigingsblad "BIJENHOUDEN" van de NBV dat 6 keer per jaar verschijnt. 

U kunt zich nu aanmelden en u ontvangt daarna snel een bevestiging. Half januari 2022 ontvangt u uitgebreide informatie over deze basiscursus Bijenteelt 2022.

De theorielessen worden gegeven in het Natuur- Milieu Educatief centrum ’DE HELDERSE VALLEI’.
Jan Verfailleweg 620 (bij Donkere Duinen) Den Helder en de praktijklessen worden in onze lesstal bij Volkstuinvereniging . 'Tuindorp' bij Den Helder gegeven.

Ook is de mogelijkheid aanwezig dat, -als het nodig is- de Theorielessen ONLINE gegeven worden.  

   

Wilt u meer informatie over de cursus?   

Marga Lont                  malont@quicknet.nl                 06 13204193

Renée van Diessen     rrdvandiessen@gmail.com     06 57363422


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots