Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 10
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 230,00
Start datum: 05-03-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
WEESP
Contactpersoon:Gert Admiraal <gertadmiraal@gmail.com>
Cursuslocatie:Prins Bernhardlaan, 9, AK, WEESP
Routebeschrijving:Theetuin' Ossenmarkt 34 te Weesp
Tel:0622438125
NBV Diploma

 

 

Basiscursus Imkeren 2022

 

Basiscursus Imkeren

 

De basiscursus bestaat uit 4 theorielessen en 11 praktijklessen die gedurende het bijenseizoen worden gegeven door een gediplomeerde leraar. Om voldoende kennis van en werkervaring met de bijen te krijgen is deelname aan de lessen verplicht. De cursus wordt afgesloten met een examen waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd.


De cursus begint op 5 maart en eindigt in september.

Theorielessen

Tijdens de theorielessen die in maart op de zaterdagmiddagen van 16.00uur tot 18.00uur worden gegeven, leert u hoe een bijenvolk leeft en verzorgd moet worden. Ook leert u wat het belang is van de insectenwereld in het algemeen en de bijen in het bijzonder. Veel aandacht is er voor de bloemen in de leefomgeving van de bijen en hoe de bijen zich voeden. De theorielessen worden gegeven in de vorm van colleges met ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen. Van iedere les ontvangt u vooraf een hand-out. Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een tentamen.

Praktijklessen

Tijdens de praktijklessen op de  zaterdagmiddagenvan 15.00uur tot 17.00uur, leert u hoe een volk verzorgd moet worden. Belangrijke onderdelen van de lessen zijn het voorkomen van zwermen, het maken van nieuwe volken, het gezond houden van het volk en de oogst van honing. U werkt in groepjes in lesvolken. Daarnaast verzorgt u vanaf midden juni u uw eigen bijenvolk. De leraar wordt ondersteund door een begeleidingsgroep. Het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een theoretisch  examen.

Gratis lid van de NBV

Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt bent u gratis lid van de landelijke NBV. U ontvangt het NBV vakblad Bijenhouden en de digitale nieuwsbrief van de NBV.

Kosten

Het cursusgeld 2022, bedraagt € 230,- Naast de bovengenoemde lidmaatschappen ontvangt u een map met de theorie en een handboek praktijk. De bijkomende kosten voor benodigdheden voor de praktijklessen, zoals een imkerpak, gereedschappen bedragen in het cursusjaar jaar ongeveer € 200,-. De meeste materialen worden meerdere jaren gebruikt.

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots