Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 6
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200,00+boeken+ aanv.kosten
Start datum: 03-03-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
NBV-bijenteeltlerarengroep Fryslân
Contactpersoon:Emmo Koster <bijencursus@gmail.com>
Cursuslocatie:Spoorlaan , 8471 JP, Wovega
Tel:0511443545
NBV Diploma

________________________________________

Duur en opzet

Aan de hand van 7 theorielessen en 10 praktijklessen gaat er een nieuwe wereld voor u open: u leert zelfstandig bijen te houden en maakt kennis met de vernuftige ‘werking’ van een bijenvolk. Ook leert u welke planten/bomen belangrijk zijn voor de honingbij, zodat u hiermee rekening kunt houden als u uw bijenvolken gaat huisvesten.

Theorielessen

De theorielessen worden op dinsdag gehouden in Leeuwarden van 19:30 tot 21:45 uur.

Praktijklessen

Voor het volgen van de praktijklessen worden de cursisten verdeeld over vijf locaties in Fryslân: Leeuwarden, Oosterwolde, Oranjewoud, Sneek en Wolvega. Bij de verdeling van de cursisten over de praktijklocaties wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de cursisten.

De praktijklessen zijn in Leeuwarden en Oosterwolde op maandag, in Wolvega op donderdag van 16:30 uur tot ± 18:00 uur; en in Oranjewoud, Sneek en Wolvega op zaterdag van 15.30 tot ± 17.00 uur.

Examen

De opgedane kennis wordt getoetst met een examen.

Studiebenodigdheden

Gedurende de cursus wordt de werkwijze, vermeld in het boek “Bijenhouden, hoe doe je dat?” van Friedrich Pohl gevolgd. Dit boek is niet inbegrepen in het lesgeld.

Gereedschappen

Wij raden aan om bij de praktijklessen een imkerkap (al dan niet in combinatie met een jack) te dragen. Om nauwkeurig te kunnen werken en de bijen niet te veel te storen worden er bij voorkeur geen handschoenen gebruikt. Indien gewenst kunnen wij een overzicht van leveranciers verstrekken waar u een imkerpak kunt aanschaffen. In de NBV-imkerwinkel kunt u bijvoorbeeld te kunst en te keur gaan. https://www.bijenhuis.nl/webwinkel/ Overige (imker-)materialen zijn aanwezig op de bijenstallen.

Indien een cursist het niet eens is met de indeling kan hij/zij proberen zijn praktijklocatie te ruilen met een andere cursist. Als dit niet mogelijk blijkt, dan blijft de indeling zoals bepaald door de onderwijscommissie van kracht. De onderwijscommissie behoudt zich te allen tijde het recht voor om de definitieve indeling van cursisten en overige organisatorische zaken te wijzigen als daartoe aanleiding bestaat.

Lidmaatschap NBV, resp. NBV-afdeling.

De NBV-bijenteeltlerarengroep Fryslân organiseert de cursus. Op de website van de NBV (www.bijenhouders.nl/afdelingen/friesland) ziet u in welke regio een afdeling actief is. Op de eerste cursusavond vernemen wij graag bij welke afdeling u lid wenst te worden of al bent. Uw voorkeur geven wij door aan de desbetreffende afdeling zodat zij u kan uitnodigen voor vergaderingen en activiteiten. In overleg met de afdeling kan aan u een mentor worden toegewezen die u met raad en daad bijstaat als u daadwerkelijk met imkeren gaat beginnen.

Cursusgeld

Het cursusgeld bedraagt € 200,00 (exclusief boeken, aanvullende hand-outs + koffie-/theekosten).


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots