Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 3
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 300
Start datum: 27-11-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Miriam Hoorenman
Contactpersoon:Miriam Hoorenman <m_hoorenman@hotmail.com>
Cursuslocatie:Diepenbrockhof, 30, 1628 SM, Hoorn nh
Tel:0654318774
NBV Diploma

Tijdens de theorie van basiscursus bijenhouden leer je over de levenscyclus van bijen, hun taken, anatomie, huisvesting, waar ze voedsel verzamelen en opslaan, de ziektes die ze kunnen hebben en wat je kunt doen om ze gezond te houden. Je leert wat je nodig hebt om ze op een verantwoorde manier te kunnen houden; kleding en gereedschap, over biodiversiteit en de vegetatie in je eigen omgeving.

Als de temperatuur goed is, zullen we tijdens het praktijkgedeelte  beginnen met de observatie van bijen, het openen van de kast en op een verantwoorde manier de ramen en bijen controleren op de aanwezigheid van een koningin, broed, voedsel en gezondheid. Je leert hoe je zelf ramen in elkaar zet, honing oogst en slingert en hoe je varroa kunt bestrijden. Voordat je kunt deelnemen aan de praktijklessen, dien je wel de beschermende kleding aangeschaft te hebben, waarover je in de theorielessen leert. Het is ook mogelijk om een vokje aan te schaffen. Zo kun je al het geleerde direct in praktijk brengen in je eigen volk.

Aan het einde van de cursus ben je in staat om een bijenvolk op een verantwoorde manier te houden en heb je de kennis om ze gezond te kunnen houden.


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.