Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 10
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225
Start datum: 26-01-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Imkerij Het Groene Woud
Contactpersoon:Eric van Oijen <info@imkerijhetgroenewoud.nl>
Cursuslocatie:Hezelaarse Akkers, 1, 5298LG, Liempde
Tel:0637454943
NBV Diploma

Welkom bij de basiscursus bijenhouden van Biologische Imkerij Het Groene Woud in Liempde.

De basiscursus bijenhouden is bedoeld voor beginnende imkers die nog geen of weinig ervaring hebben met het houden van bijen. Na afloop ben je in staat om succesvol een bijenvolk te verzorgen. We volgen het bijenjaar van januari t/m oktober met theorie en praktijklessen. De lessen worden gegeven bij Imkerij Het Groene Woud, Hezelaarse Akkers 1, Liempde.

Theorielessen worden op woensdagavonden gehouden en beginnen om 19.30u. Praktijklessen worden veelal op zaterdag gegeven. Soms is het noodzakelijk om hiervan af te wijken vanwege specifieke handelingen die gedaan moeten worden, ontwikkelingen in de bijenvolken of weersomstandigheden. Standaard zijn deze lessen in de middag, afhankelijk van de groepsgrootte op 1 of 2 mogelijke tijdstippen.

In de cursus werken we met de in Nederland gebruikelijke spaarkast. Daarnaast is er de mogelijkheid om de ontwikkelingen van een bijenvolk in een natuurbouwkast te volgen.

Gedurende en op het einde van de cursus vinden ook toetsen plaats. Indien aan minimaal 80% van de lessen is deelgenomen en de toetsen met voldoende resultaat zijn afgelegd dan ontvang je het diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV).

Kosten voor de cursus zijn inclusief gebruik van een leenkap en een jaar lang lidmaatschap van de NBV en het blad Bijenhouden. Indien je nog niet in het bezit bent van beschermende handschoenen, theorie en bijbehoren praktijkhandboek, dan dien je deze nog aan te schaffen. Dit kan via de cursus geregeld worden. Uiteraard zullen we rekening moeten houden met maatregelen i.v.m. Corona. Dit zal afhangen van de adviezen van de overheid. 

Op woensdag 24 november 2021 is er een vrijblijvende informatieavond over de cursus. Neem hiervoor contact op via een bericht aan info@imkerijhetgroenewoud.nl . Aanmelden voor de cursus kan hieronder op de website van de NBV. 

 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.