Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250,00
Start datum: 19-01-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Beemster e.o.
Contactpersoon:Marianne Eekhof <marianne-eekhof@hotmail.nl>
Cursuslocatie:Nekkerweg, 37, 1461 LC, Z.O.Beemster
Tel:0637193110
NBV Diploma

Basiscursus imkeren

De cursus wordt gegeven in 2 kleine groepen van elk 4 cursisten en bestaat uit 5 theorielessen, 10 praktijklessen en 1 examen. De theorielessen worden gegeven op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur in Purmerend.
Deze lessen worden gegeven aan de hand van PoiwerPoints, die na afloop van de les als PDF wordt toegezonden. Tevens maken we gebruik van het nieuwe theorieboek van de NBV 'Honingbij en Bijenvolk'.

De praktijklessen worden gegeven in de Z.O.Beemster op de woensdagavonden van 18.30 tot 20.30 uur, op een paar lessen uitgezonderd. Tijdens de praktijklessen maken we gebruik van het praktijkboek 'Basiscursus Bijenteelt' van de NBV. Per 2 cursisten werk je in een bijenvolk. Imkermateriaal en bijenkappen zijn aanwezig in de bijenstal. 
Alle aspecten om zelf een bijenvolk te kunnen verzorgen komen tijdens de cursus aan de orde en we gaan natuuurlijk ook honing slingeren. Omdat de cursus in een kleine groep wordt gegeven krijgt u tijdens de cursus alle aandacht zodat u goed begeleid wordt.

Tijdens de cursus krijgt u, indien gewenst, een bijenvolkje mee naar huis. Je dient zelf voor een plek en een kast te zorgen. Ook ben je een jaar gratis lid van de NBV en van Bijenteeltvereniging Beemster en Omstreken en krijg je 6x per jaar het blad Bijenhouden in de bus.

De cursus wordt afgesloten met een beoordeling van de praktijklessen en een theorie-examen. Als deze positief zijn beoordeeld krijgt de cursist het officiële diploma van de NBV uitgereikt.

De kosten van de cursus is € 250,00, inclusief de lesmappen.
Heeft u nog vragen, mail marianne-eekhof@hotmail.nl


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.