Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 9
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225,00
Start datum: 08-02-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Bijenteeltleraren Renée van Diessen en Marga Lont
Contactpersoon:Marga Lont <malont@quicknet.nl>
Cursuslocatie:Jan Verfailleweg 620, 1783 BW, Den Helder
Routebeschrijving:Natuur- Milieu Educatief Centrum "De Helderse Vallei" bij de Donkere Duinen. Jan Verfailleweg 620, 1783 BW, Den Helder
Tel (1):0613204193
Tel (2):06 57363422
NBV Diploma

             `                

De nieuwe cursus voor 2021 start in februari 2021. Tijdens deze cursus houden wij ons aan de regels van RIVM in deze Corona periode.

Deze Basiscursus Bijenteelt 2021 laat je kennis maken met het leven en de ontwikkeling van een bijenvolk en geeft de mogelijkheid om na de cursus zelfstandig bijenvolken te gaan houden.

De cursus wordt gegeven door Reneé van Diessen en Marga Lont en start met theorielessen voor het inzicht in het leven, de ontwikkeling en functioneren van de honingbij in het bijenvolk het gehele jaar rond.   

In de cursus komt de ontwikkeling van een bijenvolk aan de orde het krijgen van inzicht van alle werkzaamheden binnen en buiten het bijenvolk zoals de taken van de koningin, werksterbijen en de darren en de producten van het volk. Aandacht voor het zwermen en oa. de verschillen en de gezondheid van bijenvolk. Met deze vergaarde theoretische kennis wordt in onze bijenstal praktijkervaring opgedaan.

De praktijklessen sluiten aan bij de jaarontwikkeling van het bijenvolk en de cursisten volgen deze ontwikkeling door het werken in de bijenvolken. De cursus leert ook over de gezondheid van het bijenvolk. Tevens gaan lessen gaan  over bijenproducten zoals, honing, stuifmeelpollen, propolis en de bijenwas. Natuurlijk oogsten we de honing en daarna het slingeren van de honingramen en het vullen van de potjes honing.

Wij maken gebruik van het losbladig lesboek 'Basiscursus Imkeren' een heel mooi verzorgde multimap. Dit nieuwe werkboek voor Theorie en Praktijk is uitgegeven door de NBV.

Het losbladig lesboek: DE HONINGBIJ en BIJENVOLK & BASISCURSUS IMKEREN tw. 21,50 euro en het AANVULLINGSSETJE tw. 1,75  euro is niet in de prijs van de cursus inbegrepen maar kan wel worden besteld via de website van de NBV. 

De cursus sluit af met een theorie-examen en de beoordeling van de praktijklessen waarna de uitreiking kan volgen van het officiële diploma van de NBV.

In het jaar van de cursus is het lidmaatschap van de 'Landelijke Bijenhoudersvereniging NBV' en van de Subvereniging Noord-Holland-Noord gratis. Ook gratis is in het cursusjaar het landelijk verenigingsblad "Bijenhouden" van de NBV dat 6 keer per jaar verschijnt.. 

U kunt zich nu aanmelden en u ontvangt daarna snel een bevestiging. Eind januari 2021 ontvangt u meer over deze basiscursus Bijenteelt 2021.

De theorielessen kunnen online worden gegeven en zodra het weer mogelijk is in het Natuur- Milieu Educatief centrum ’DE HELDERSE VALLEI’.
Jan Verfailleweg 620 (bij Donkere Duinen) Den Helder en de praktijklessen worden in de BIJENSTAL in Den Helder gegeven.

Maar ivm. de regels rond de Corona zullen de Theorielessen voorlopig ONLINE worden gegeven.  

          

Wilt u meer informatie over de cursus?   

Marga Lont malont@quicknet.nl  06 13204193

Renée van Diessen rrdvandiessen@gmail.com  06 57363422

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots