Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 150
Start datum: 10-03-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Haaksbergen (DE HEIDEBLOEM)
Contactpersoon:Erwin Lankheet <erwin@lankheet.eu>
Cursuslocatie:Dievelaarslaantje 2, 7481WJ, Haaksbergen
Tel:074 349 46 60
NBV Diploma

Evenals voorgaande jaren gaat de imkervereniging ”De Heidebloem” ook in 2022 weer een Basiscursus Bijenhouden organiseren. Deze cursus start in maart 2022 om 19.30 uur in het clubgebouw van het IVN aan het Dievelaarslaantje in Haaksbergen.

 

De cursus begint met het theoriegedeelte om inzicht te verwerven in het functioneren van een bijenvolk. Vanuit deze theoretische kennis kan het praktisch handelen doelgericht worden uitgevoerd. In het theoriegedeelte is ook de cursus Bijengezondheid opgenomen.

 

In de cursus ligt het accent op het verkrijgen van:

-          ervaring in het praktisch omgaan met bijen.

-          verwerven van alle praktische kennis om op een eenvoudige wijze bijen te kunnen houden.

 

Vanuit deze praktijk zullen gedurende de cursus enige onderwerpen theoretisch worden toegelicht. Bovendien zullen aanwijzingen worden gegeven om zich via zelfstudie onderwerpen eigen te maken.

 

De kandidaten worden zo snel mogelijk vertrouwd gemaakt met de bijen en krijgen ook zo snel mogelijk een eigen bijenvolk onder zijn / haar hoede. Bij alle handelingen in “hun” volk worden ze bijgestaan door een ervaren imker.

 

Aan het eind van de cursus zal de imker in staat zijn zelfstandig bijen te houden en in de bijen te werken.

 

De duur van de cursus is tot in september als de bijen weer zijn ingewinterd. Tegen deze tijd wordt de cursus afgesloten met een examen.

 

De kosten van de cursus zijn zo laag mogelijk gehouden en bedragen €150,00 exclusief cursus diktaat inclusief een F1 carnica volkje

 

In het jaar dat u de cursus volgt staat u geregistreerd bij de Nederlandse Bijenhoudervereniging en ontvangt u gratis het maandblad van deze landelijke imkervereniging.

 

In het jaar nadat u de cursus hebt gevolgd kunt u op eigen verzoek bij alle zich voordoende handelingen worden bijgestaan door een ervaren imker.

 

Om een indruk te krijgen wat deze cursus zoal inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken om imker te worden kunt u voor nadere informatie contact opnemen met R. Pruysers, tel. 074-3494660 of met F. ter Huurne, tel. 053-5696652


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.