Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 10
Aantal plaatsen beschikbaar: 10
Prijs: € 220
Start datum: 09-03-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Bijenpark Terschelling
Contactpersoon:Klaas Sluiman <bijen@bijenparkterschelling.nl>
Cursuslocatie:Hornsjildeweg 1, 8891JJ, Midsland
Tel:0653403219
NBV Diploma

Een cursus Bijenhouden is veel meer dan het leren omgaan met honingbijen. Vanaf maart tot en met september worden een tiental theorie- en praktijklessen gegeven zodat een goed beeld ontstaat wat er voor nodig is om een bijenvolk een jaar rond te verzorgen. We beginnen met het kennismaken met het bijenvolk. Herkennen van het broed, voedselvoorraad, gezondheid van het bijenvolk en het verschil zien tussen een werksterbij, een dar (mannetje), en de koningin. Het oogsten van honing, de verwerking van oude raten tot bruikbare bijenwas. We sluiten de praktijklessen af met het winterklaar maken van de volken zodat ze goed de winter kunnen overleven. Speciale aandacht wordt geschonken aan het biologisch imkeren en de eilander zwarte bijen. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd.

Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt krijgt u gratis het lidmaatschap van de NBV aangeboden en ontvangt u zes keer per jaar het blad BijenHouden. Dit is een blad van de NBV met lezenswaardigheden over bijen en alles wat ermee samen hangt. 

De kosten van de lesboeken bedragen 40 euro. Imkerhandschoenen en imkerkleding zijn aanwezig voor de praktijklessen.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde en bevoegde NBV docenten. 

Uitgebreide informatie, zoals de data en tijdstippen waarop les wordt gegeven, betaling  en wat u verder nog nodig heeft om de lessen te kunnen volgen krijgt u zo spoedig mogelijk na inschrijving, maar niet voor januari 2020.

Zie ook https://bijenparkterschelling.nl


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots