06-08-2018

Inloggen Bijenblog

Inloggen Bijenblog

Beste volger van het BijenBlog,

Als trouw volger heb je gemerkt dat de techniek ons even in de steek liet het BijenBlog exclusief voor leden in te richten. De problemen zijn verholpen. Per 14 augustus ben je met jouw NBV lidmaatschapsnummer en bijbehorend wachtwoord verzekerd van toegang.

Wachtwoord vergeten?

Vanaf 14 augustus moet je inloggen. Heb je wel een lidmaatschapsnummer, maar geen wachtwoord, vraag dan online het wachtwoord aan. Je krijgt het op jouw mailadres toegezonden.

Voordeel NBV lidmaatschap

Alle volgers van het blog krijgen zoals gebruikelijk de melding van een nieuw blogbericht in de mailbox. Wil je meer lezen dan de introductie van het bericht, dan moet je lid zijn van de vereniging. Wil je het blog blijven volgen, maar ben je geen lid? Meld je dan aan voor het lidmaatschap. Als lid ontvang je automatisch ook het zes keer per jaar verschijnende blad Bijenhouden en profiteer je van forse korting op onder andere de studiedagen aankomend najaar.

Heb je vragen? Stel ze via het contactformulier.

 

Met vriendelijke groet,

Nederlandse BijenhoudersVereniging

Reacties

 • Willem Roelands

  06-08-2018 om 19:13

  Ja zeker heb ik gemerkt dat de techniek u in de steek had gelaten. Een eerdere adequate reactie op het haperen van de techniek naar de leden toe zou ergernis hebben voorkomen. Ik hoop dat de problemen nu daadwerkelijk zijn opgelost.

 • Kris

  06-08-2018 om 19:16

  Beste Ben,

  Jammer, heel erg jammer dat het blijkbaar niet is gelukt om leden van Imkers Nederland toegang te verlenen tot jouw waardevolle blogs.

  Mvrgr,

  Kris

 • Louis

  06-08-2018 om 19:41

  Ook in vlaanderen werd je blog gevolgd ... zal dus niet meer gaan zonder lid te worden in NL .. ben al lid van verschillende verenigingen hier in de buurt + konvib .. spijtig .. maar ik ga geen lid worden in NL groetjes

 • Jos Boyen

  06-08-2018 om 20:39

  Ook in vlaanderen werd je blog masaal gevolgd ... zal dus niet meer gaan zonder lid te worden in NL .. ben al lid van verschillende verenigingen hier in de buurt + konvib .. spijtig .. maar ik ga geen lid worden in NL, jammer, groetjes

 • Bijloos mark

  06-08-2018 om 21:45

  Ook ik en een paar collega imkers in de buurt volgen je blog op de voet. Helaas zijn wij ook uit Vlaanderen en ga ik geen lid worden in NL.
  Misschien om de kosten te dekken eens denken aan crowd funding.
  Nogmaals bedankt voor de leuke blogs.
  Groeten

 • Peter

  06-08-2018 om 22:32

  Nu nog uitzoeken hoe ik aan de inloggegevens kan komen...
  Groetjes,
  Peter Bal

 • lode

  06-08-2018 om 22:40

  Zag al reactie van een paar "verontruste vlamingen". Ook ik ben er zo één.
  Beste vrienden uit NL, het kan toch niet dat wij niet meer kunnen meelezen... Alleen daarvoor lid worden van NBV lijkt ook mij wat vergezocht omdatw e al in België lid zijn.
  Daarom met vriendschappelijke aandrang: zit er echt geen oplossing in voor de "buitenlandse" lezer? Zou zéér opprijs worden gesteld.

 • Remco

  06-08-2018 om 23:05

  Ik ben geen imker (nog), maar vind de artikelen wel harstikke interessant en leerzaam. Om als niet-bijenhouder lid te worden van een bijenhoudersvereniging om alles toch nog te kunnen lezen vind ik dan erg spijtig.
  Voor de bewustwording van niet-imkers hoe het er aan toegaat is het ook niet erg handig dat de blog dichtgaat en belemmerd misschien ook de aanwas van nieuwe imkers.

 • josco

  06-08-2018 om 23:39

  Misschien moet de belgische vereniging een "gast"-lidmaatschap regelen? Dan kunnen ze meteen die techniek eens uittesten.....

 • Edu Vrieze

  07-08-2018 om 00:46

  Laat svp alles vrij
  Het komt ten goede van de bijen zijn wij er voor de vereniging of voor de imme?

 • Erik Hoving

  07-08-2018 om 01:45

  Jammer, ik volgde vanuit Amerika je berichten met plezier.

 • Joris

  07-08-2018 om 07:07

  Kan de NBV geen subsidie aanvragen voor het blog? De Nederlandse overheid steunt natuureducatie van harte zeker met een partij als Groen Links en de Partij van de Dieren in de politiek. Het zou zonde zijn om dit waardevolle blog exclusief te maken voor mensen die gemiddeld toch al meer weten van de bijenwereld.

 • Jan Woelders

  07-08-2018 om 07:28

  Zeer spijtig dat het blog straks alleen nog toegankelijk is voor NBV leden. Ik als hobby imker ben lid van een actieve regionale vereniging en niet ook nog eens van de NBV. Ik zal de blog berichten missen. Bee Free!

 • Robert

  07-08-2018 om 08:14

  Ja jammer dat wij vanuit Vlaanderen de blogs niet meer kunnen lezen.
  Ze waren zeer interessant en aangepast aan de tijd van het bijenjaar.
  Ik ga ze missen. Bedankt in elk geval

 • Hans Epe

  07-08-2018 om 08:59

  Jammer dat het nu echt stopt, dat het financiële gewin boven het prachtige morele besef van elkaar helpende, altruïstische imkers stijgt. Dat dit materialistisch denken nu ook in onze wereld toeslaat!
  En zou het de NBV financieel niet lukken om de blog in de lucht te houden, vraag gewoon een jaarlijkse bijdrage, zonder lid te hoeven worden.

 • Diana

  07-08-2018 om 09:55

  Ik ben wel benieuwd naar de reden voor het afschermen van de blog voor niet leden. Zelf ben ik voorstander van zoveel mogelijk delen. Het is nu speculeren op de reden en de vele aannames roepen weer emoties op. Dat is niet opbouwend. Ik geloof dat de vele lezers, met ideeen en suggesties, een voor alle deelnemers positieve oplossing kunnen komen die het doel en de community dient. We zijn toch allemaal gebaat bij delen van informatie ?

 • Gerard

  07-08-2018 om 11:32

  Blog is een goede promotor voor imker hobby. Gemiste kans, jammer NBV

 • friskvind

  07-08-2018 om 12:18

  Ik heb met veel plezier de blog met veel nuttige hinten gevolgd .
  Ben ondertussen al overgestapt naar enkele Duitse bijenblogs.
  www.nordbiene.de bijvoorbeeld bevalt me erg goed.

 • Karina

  07-08-2018 om 12:22

  Jammer ook in Duitsland keek ik telkens uit naar je berichten, helaas. dit kan nu niet Meer.

 • Anoniem

  07-08-2018 om 12:45

  Voor de Vlamingen: is er voor jullie bond geen blogger te vinden?
  Voor dubbeltjes op de eerste rang: op de NBV site staat veel gratis informatie.
  Voor slecht geinformeerden: de NBV is een belangenorganisatie voor alle bijenhouders die o.a. een vertegenwoordiging is naar ministerie en andere overheden. Reiskosten, ontvangsten, geïnvesteerde tijd en nog veel meer zaken kosten geld dat grotendeels wordt opgebracht door de leden. Dat kost dus wat potjes honing per jaar. Met de kennis die o.a. de NBV op allerlei manieren verspreid (de blog is er daar slechts één van) houd je nog heel wat potjes honing over om te verkopen of zelf op te eten.
  Bedenk eens dat bijna elke hobby geld kost en dat de kost voor de baat uitgaat!
  Solidariteit is een van die kostenposten.

 • Tieme

  07-08-2018 om 15:43

  Het is erg jammer als je eerst lid moet worden om een blog te kunnen bekijken. Ik wordt een beetje droevig van het becijferen van wat iets kost in potjes honing want zo kun je alles wel wegwuiven. Wat is er veranderd, dat een blog dat eerst gewoon toegankelijk was nu achter een inlogscherm voor leden moet komen?

 • ing. Rob W. le Mair

  07-08-2018 om 16:58

  JAMMER . Vroeger hadden we een vereniging die het in zijn naam had de bijenteelt te willen bevorderen. Reclame maken kost altijd iets. De kosten gaan voor de baten uit. Als je nieuwe leden wil winnen moet je niet zoeken in de mensen die al lid zijn. Maar juist de niet leden moet je de blog onder de ogen brengen.
  groet, Rob.

 • Aart

  07-08-2018 om 18:12

  Jammer, ik woon en imker in Portugal maar ben
  toch niet voornemens lid te worden van de NBV.
  Kon veel info van uw blog waarderen.

 • ML Wiegerinck

  07-08-2018 om 18:21

  Ik ben al jaren lid van NBV maar vind ook dat de blog vrij toegankelijk moet zijn. Ik moet nu met een lidcode van 8 tekens ( cijfers grote , kleine letters uitroepteken enz) elke keer intoetsen. Deze code is niet te onthouden dus moet opgezocht worden elke keer. Het maakt de toegang zelfs voor leden niet makkelijk. Denk niet dat zoals nu even snel de blog ga lezen. Echt jammer.

 • Anoniem

  07-08-2018 om 18:30

  Dit is weer typisch Nbv hoe jaag ik leden weg of in het harnas

 • Ben de blogger

  07-08-2018 om 19:15

  Het wachtwoord behoeft slechts eenmalig ingevoerd te worden

 • Johan

  07-08-2018 om 21:58

  Helaas, Weer een favorite snelkoppeling de prullebak in.

 • Anoniem

  07-08-2018 om 22:51

  Ik las het blog ook graag en pndanks dat ik lid ben van de NBV ga ik niet geregistreerd inloggen
  Het is niet alleen omslachtig om ook hiervoor weer een wachtwoord te moeten aanmaken,het is ook weer verlies van privacy. Schijnbaar is het belang van de NBV niet gelijk aan dat van haar leden. Zal mijn lidmaatschap dan ook na dit jaar niet meer verlengen.

 • Anoniem

  08-08-2018 om 11:21

  Laten alle mensen die het graag willen lezen dan gezamelijk een lidmaatschap kopen en die met elkaar delen, via een appgroep of de e-mail. Zoveel geld is het nou ook weer niet.

 • Ko de Jong

  08-08-2018 om 22:08

  Jammer, ik woon in het buitenland, zal geen lid worden van een NL- bijenvereniging. Jammer dat u zich afsluit voor mensen die geïnteresseerd zijn. U sluit zich af voor potentiële imkers. U gaat het moeilijker krijgen dan de bijen denk ik. Succes in uw cocon......

 • Ben de blogger

  08-08-2018 om 22:10

  Ko, don't shoot the messenger.

 • Pied

  09-08-2018 om 10:57

  Nou nou.
  Het is toch normaal dat je bepaalde privileges hebt wanneer je lid bent van een vereniging?
  Zo krijgen mijn kinderen alleen training en begeleiding wanneer wij het lidmaatschapsgeld elk jaar overmaken naar de sportverenigingen. En krijg ik het blad bijeenhouden en een kenners-blog omdat ik mijn lidmaatschapsgeld betaal bij de nvb.
  Natuurlijk willen we allemaal gratis alle privileges, maar wanneer daar geen lidmaatschapgeld meer tegenover staat, dan houdt de vereniging op te bestaan en is er helemaal geen blad en blog meer.
  Leden van buitenlandse verenigingen (België) moeten volgens mij bij hun eigen vereniging zijn: ga daar eens vragen of ze niet mee willen delen in de kosten en de baten van dit blog!
  Ik gun het jullie allemaal van harte dat je het blog kan blijven lezen. Gelukkig staan alle filmpjes die bij de blogs horen gewoon open en bloot op het web....

 • Jaap Doornweerd

  10-08-2018 om 00:10

  Graag wil ik mijn lidmaatschapsnummer en wachtwoord ontvangen. Groet van Jaap.

  Jaap, ik heb je vraag doorgespeeld aan de NBV-administratie. Groet, Ben

 • Frans Kemper

  14-08-2018 om 13:31

  Hallo,
  ik ben lid, maar ik vind het verstoppen van deze wervende blog een dom idee.
  De vereniging is toch een open groep mensen, die trots is op hun hobby. Daar moeten we geen muur omheen bouwen.
  De blog van Ben is echt boeiend, ook voor mensen en imkers die geen lid zijn.
  Het is een illussie dat je op deze manier meer leden krijgt. Verder is het een gedoe, ook voor leden, om in te loggen.
  Ik blijf wel lid, maar ben het met deze maatregel niet eens.

Uw reactie

Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?
Meldt u zich dan hier aan.