Schrijf in voor 1 april! Week in de wereld van de insecten

Start datum01-07-2023 om 00:00
Eind datum07-07-2023 om 00:00
PlaatsGorssel

 

Een week in de wereld van de insecten

 Van 1 juli t/m 7 juli 2023 organiseert de KNNV een studieweek Insecten in Gorssel. Voor natuurliefhebbers die zich een week in de wereld van de insecten willen verdiepen is dit een uitgelezen kans. Hiervoor worden excursies, oefeningen in het veld en korte lezingen georganiseerd. Deze week is bedoeld voor mensen die nog niet veel weten maar wel geïnteresseerd zijn in insecten en hun bescherming en daar ervaring mee op willen doen. Bij de studiereis is een starterskit inbegrepen. Een week waar een actieve houding van de deelnemers wordt verwacht.

Vraag informatie aan via secretaris@arc.knnv.nl o.v.v. studiereis Insecten. Inschrijven voor vóór 1 april 2023.

Met deze studieweek krijgen de deelnemers

- inzicht en ervaring in de diverse groepen van insecten en hun in rol van insecten in de Nederlandse natuur

En gaan ervaring opdoen met

- vangstmethoden

- het fotograferen van insecten

- het determineren worden gezet.

- diverse land- en waterbiotopen

- waarneming.nl / Obs Mapp

De standplaats is de Stayokay in Gorssel (Gelderland), een Noors jachthuis dat de koning van Noorwegen aan koningin Wilhelmina heeft geschonken. De Stayokay ligt circa vijf kilometer ten oosten van bebouwde kom van Gorssel in de kring van Dorth. De gebieden die bezocht worden: de Gorsselse heide, landgoed Dorth, een biologisch groentetuin, de Dortherbeek en de directe omgeving van de Stayokay. Hier is een gevarieerd aanbod van planten, struiken en bomen die de nodige insecten herbergen en die het verschil tussen natuur- en cultuurlandschap laten ervaren. Het verplaatsen gaat lopend en per fiets.

Wat is en doet de KNNV

KNNV staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Om deze doelen in te vullen worden er activiteiten georganiseerd zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laat men zijn stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Er zijn in Nederland ruim 50 verspreide afdelingen, werkgroepen en commissies die op landelijk niveau activiteiten ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl

« Naar overzicht