Kennis- en ontmoetingsevenement Kruisbestuiving

Datum02-12-2022
Tijdstip20:00
PlaatsHeino

Beste wilde bijensupporter,

Graag nodigen we je uit voor de eerste editie van de kennis- en ontmoetingsevenement  KRUISBESTUIVING van de Bijenbeweging Overijssel, op 2 december aanstaande. Voor deze eerste editie organiseren de duurzaamheidscoalitie en bijenvereniging Imelda uit Heino een avond over de kleine roetbij, boegbeeld van de Sallandse biodiversiteit. In de bijlage vind je de poster.

Het belooft een leuke en interactieve avond te worden voor en door bijenfans. Laat je inspireren of inspireer anderen met jouw kennis en ervaringen. 

 

Alle belangrijke informatie op een rijtje

De kleine roetbij; boegbeeld voor de Sallandse biodiversiteit


Datum: 2 december 2022

Tijd: inloop 19.30, start 20.00

Locatie: Dorpshuus Heino, Marktstraat 7, 8141 GA
Kosten: geen: gratis entree en drankje

Aanmelden: graag via deze link

Meer informatie: via deze website

 

Over het programma

Als de kleine roetbij het goed heeft in Salland, gaat het beter met onze natuur. Bijenvereniging Heino en de duurzaamheidscoalitie daarom willen daarom kleine roetbij adopteren als Sallandse bij. Nu heb je meer dan 360 soorten wilde bijen in Nederland. Dus waarom dan deze kleine roetbij? Omdat het een bij is die het moeilijk heeft, maar tegelijkertijd wel zijn eten haalt op bloemen die hier veel voor kunnen komen. Bovendien, deze bij nestelt in zandgrond, iets waar Salland rijk aan is. Daardoor zijn juist hier heel veel acties te bedenken voor dit project. En als het de roetbij weer goed gaat, betekent dat voor de bij én voor andere insecten in het algemeen ook een grote verbetering.

 

Iedereen mag meedenken over wat we kunnen doen om onze Sallandse bij een fijn thuis te geven. Ter inspiratie zullen Natuur en Milieu Overijssel, bioboer Jan Overesch, Landschap Overijssel, Waterschap Drents en Overijsselse Delta, Salland Zoemt, Natuurmonumenten (Landgoed de Colckhof), Duurzaam Heino pitches houden over wat zij al doen voor de biodiversiteit. De Sallandse Vlinderfotograaf zal uitleg geven over de kleine roetbij en wat deze nodig heeft.

 

Naast het bedenken en opstarten van nieuwe acties voor de kleine roetbij is deze bijeenkomst ook bedoeld om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met al bestaande groene initiatieven en bijeninitiatieven.

 

Ben je er bij?

We hopen je te zien op 2 december! Vergeet je niet op te geven via bovenstaande link, en stuur de mail ook vooral door naar andere geïnteresseerden. En lijkt het je nou leuk om een volgende editie van KRUISBESTUIVING te organiseren, stuur me dan een mailtje terug.

 

Hartelijke groet namens het kernteam van Bijenbeweging Overijssel, Anke Haaksma 

volg ons op Facebook

 

 

 

« Naar overzicht