Bijenmarkt

Datum09-07-2022
Tijdstip08:00 - 15:00
PlaatsUddel

 

Bijenmarkt Uddel zaterdag 9 juli 2022   

Op zaterdag 9juli a.s  hoopt bijenhoudersvereniging De “Vierkante Korf  haar 39e jaarlijkse bijenmarkt in Uddel te houden . Zoals gebruikelijk wordt deze markt weer opgeluisterd met een heel aantal kramen en zijn de onder ons bekende leveranciers van imkermaterialen aanwezig. Verder worden er diverse demonstraties van oude beroepen verzorgd oa. Korfvlecten, stoelenmatten, mandenvlechten, etc. En voor de kinderen is er reuze sjoelbak en  een springkussen. Al met al hebben we weer geprobeerd er een interessant geheel van te maken waar alle imkers en bezoekers aan hun trekken komen..

Aangevoerde volken kunnen ter keuring aangeboden worden. De volken worden gekeurd op basis van het keuringsregelement van de ANI Dit kan opgevraagd worden bij het secretariaat

Om omstreeks 11.00 zal de markt officieel geopend worden en zullen de prijzen van de keuringen worden uitgereikt. Wij hopen velen van u op de 9e juli te mogen begroeten.  Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabijheid van de markt.

Enkele tips indien u volken aanbied ter keuring:

* Het is mogelijk om de volken welke ter keuring / te koop aangeboden gaan worden reeds vrijdagsavond’s op het terrein te plaatsen. Dit om de bijen wat tot rust te laten komen.

* Tevens is het verstandig om op uw volken aan te geven wanneer het volk in de kast of korf is gedaan.

*  Zorg voor voldoende ventilatie van de bijenvolken.

Volg ons ook op facebook: https://www.facebook.com/Bijenhouders-vereniging-De-Vierkante-Korf-Uddel-eo

 

 

« Naar overzicht