Schaapscheerdersfeest

Start datum04-06-2022 om 10:00
Eind datum05-06-2022 om 16:00
PlaatsBlaricum

 

Schaapsscheerdersfeest

Aanstaand weekeinde viert het Goois Natuurreservaat haar 90 jarig bestaan. Ooit in het leven geroepen om de gemene gronden van de erfgooiers te beheren. Bijen, schapen, boekweit, heide onlosmakelijk verbonden in onze geografische omgeving. Belangrijke tijdgever is het fysieke scheren van de schapen dat op deze dag gebeurt door een club scheerders van de Veluwe. Die doen dat traditioneel met de hand met de schapenschaar.

Eindelijk weer na corona beperkingen, kan het feest weer gevierd worden. Zaterdag 4 juni van 10-17 uur en zondag 5 juni van 10-16 uur. Pam en ik zorgen zoals gebruikelijk voor de inrichting van de kraam; folders, observatiekast, foto’s,  bijenproducten en producten van de Soll. We willen graag alle imkers van onze vereniging uitnodigen om dit spektakel te bezoeken. Het is kort dag, maar van de gebruikers van de GNR standen verwachten we dat ze bijvoorbeeld bij de observatiekast per toerbeurt een verhaaltje vertellen over de koningin met de kroon op haar rug. Graag aanmelden om de tijdsdrukte te verdelen.

Wellicht kan er nog een korfje worden gevlochten? Inmiddels staat de Sint Jans rogge van de Soll weer manshoog in de bloei! Door het schrale voorjaarsweer zijn de stengels sterk maar dun, ik zie hier een opmaat voor de oogst van prachtig vlechtstro.

De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant De Eendracht aan de Oude Naarderweg 1 in Blaricum. Neem vanaf de A1 afslag 8 Blaricum en rij vervolgens over de N526 richting Blaricum. Na 2 km sla je, in de bocht, linksaf voor de parkeerplaats. Vanaf hier wandel je in drie minuten naar de schaapskooi.

« Naar overzicht