Evenement voor de wilde bij

Datum25-11-2020
Tijdstip10:00 - 12:15
PlaatsOnline symposium

Op 25 november 2020 (10:00 – 12:15 uur) is het symposium digitaal te volgen, onder dagvoorzitterschap van Eddy Zoëy, bekend van Natuurlijk Zoëy op RTV Utrecht. Menno Reemer (EIS Kenniscentrum Insecten) neemt ons mee in de wondere wereld van de wilde bij:

 "We hebben meer dan 360 soorten wilde bijen in Nederland. Van kleine, zwarte maskerbijtjes tot wollige, bontgekleurde hommels. Elke soort heeft een eigen verhaal. Hoe meer mensen deze verhalen kennen, hoe enthousiaster zij worden om de natuur waar de bijen deel van uitmaken te beschermen. Het is daarom goed dat de provincie Utrecht aandacht heeft voor deze verhalen."

Chris Achterberg (Van den Bijtel Ecologisch Onderzoek) voerde in opdracht van de provincie Utrecht onderzoek uit naar het voorkomen en de verspreiding van wilde bijen in Utrecht. Hij presenteert tijdens het symposium de resultaten van dit onderzoek. Daarnaast wordt er een podium geboden aan inspirerende initiatieven die een positieve impact hebben op de wilde bij. De gemeente Utrecht zal met trots vertellen over de groene bushokjes in de stad Utrecht en het bijvriendelijk restaureren van de forten in Lunetten.

Wilder Land (voorheen ptthee), winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2019, neemt ons mee de velden in en vertelt hun verhaal over biodiverse kruidenthee (ptthee) van eigen bodem. Ook de Houtense Bijzaken, een bewonersinitiatief van Houtenaren, laat zien hoe ze met hulp van de provincie Utrecht in actie komen voor de wilde bij.

Kortom, daar wil je digitaal bij zijn! Je kunt je hier aanmelden.

Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de Natuurverdubbelaars.

Meer informatie

Lees meer op:  https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=26938

en meld je aan via: https://formulieren.provincie-utrecht.nl/provincieutrecht1/bijeenkomst-bijensymposium

« Naar overzicht