NBV - Webinar 'Effecten klimaatverandering op onze bestuivers'

Datum10-11-2020
Tijdstip19:30 - 20:45
PlaatsOnline

 

NBV-studiedagen 2020

Webinar Effecten klimaatverandering op onze bestuivers

Zoals u inmiddels hebt kunnen lezen vinden de traditionele studiedagen dit jaar geen doorgang. Als alternatief organiseert de NBV op dinsdag 10 november 2020 een Webinar. Het thema van deze webinar sluit uiteraard aan bij het oorspronkelijke plan van de studiedagen: ‘Effecten klimaatverandering op onze bestuivers’. De sprekers zijn Arnold van Vliet (Wageningen University), Kars Veling (Vlinderstichting) en Marten Schoonman (BEEP en Naturalis).

 * * * NBV leden ontvangen in oktober per e-mail een persoonlijke uitnodiging  * * *

Ons klimaat verandert. We hebben langere droge en warmere-perioden. Dit heeft invloed op onze bestuivers. Maar welke? Om die vraag te beantwoorden zijn Arnold van Vliet en Kars Veling gevraagd en bereid gevonden om hun kennis en ervaring met ons te delen. Marten Schoonman zal tot slot vanuit zijn expertise ingaan op de vraag hoe we in deze tijden van verandering onze bijen vitaal kunnen houden.

Een korte kennismaking met onze drie deskundigen:

Arnold van Vliet (Bioloog)
Arnold van Vliet is van alle biologen in Nederland degene die wellicht het meest per jaar in de Nederlandse media verschijnt. Dagelijks brengt hij de ontwikkelingen in de natuur in beeld via websites als NatureToday.com en GrowApp.today.
Onder invloed van veranderingen in weer en klimaat zijn er grootschalige veranderingen in de natuur gaande. Dagelijks vinden er spectaculaire ontwikkelingen plaats. De gemiddelde Nederlander is zich hier niet of nauwelijks bewust van totdat hij/zij er op gewezen wordt. Arnolds boeiende verhalen, die rijk geïllustreerd zijn, verruimen je blik op je eigen omgeving en op de wereld waarin we samen met al die verschillende planten en dieren leven.

 

 

 

Kars Veling (Projectleider)
Kars is allrounder en ecoloog. Hij werkt al sinds de beginjaren bij De Vlinderstichting en is in de loop der tijd bij heel veel projecten betrokken geweest. Als persvoorlichter treedt hij regelmatig naar buiten als het gezicht van De Vlinderstichting. Daarnaast geeft hij veel lezingen en workshops, is dagvoorzitter diverse symposia en begeleidt hij studenten bij hun afstudeeronderzoek.

 

 

 

 

 

 

Marten Schoonman (BEEP medeoprichter en adviseur bestuivers bij Naturalis)

Marten is imker in Breukelen en beheert Bijenstal Breukelen. Marten is gepassioneerd over de toepassing van data en technologie voor natuurbehoud. Hij richt zich op de data stroom datastandaardisatie en hoe deze kunnen leiden tot gebruiksvriendelijke applicaties en kan helpen bij besluitvorming. Zijn kracht is het complex begrijpelijk en praktisch te maken. Hij faciliteert graag effectieve samenwerking tussen mensen van verschillende disciplines. Hij is mede-oprichter van stichting BEEP die open source-tools bouwt om imkers te helpen bij het verzorgen van honingbijenkolonies. Marten heeft bioprocestechnologie gestudeerd aan Wageningen University & Research en is geïnteresseerd in de balans tussen bestuivers en hun omgeving.

« Naar overzicht