AFGELAST - Overlarven Buckfastkoninginnen - GAAT NIET DOOR vanwege het covid-19 virus (corona)

Datum27-05-2020
Tijdstip13:00
PlaatsVorden

 

Overlarven voor de teelt van eigen Buckfast koninginnen

 

Op woensdag 27 mei om 13.00 uur wordt er weer top materiaal beschikbaar gesteld door de Buckfast Belangen Vereniging Regio Oost.  Marcel Hallmans van de Immenhof komt in Vorden overlarven van één van zijn beste teeltmoeren. Onze planning sluit aan op de planning van de tweede ronde van de bevruchtingstations.

Die teeltmoeren van Marcel Hallmans zijn het werk van jarenlange selectie met grote groepen P-moeren, waaruit de besten worden gepromoveerd tot teeltmoer. Een buitenkansje om daar de dochters van te krijgen in de vorm van eendaags larfjes. Deze zijn uitermate geschikt voor de teelt van mooie F1-moeren.

Ze zullen je in 2021 verrijken met zachtaardige, zwermtrage volken, die onder goed imkerschap een rijke honingoogst zullen geven.

De overlarfmiddag is toegankelijk voor leden van de BBV Regio Oost. NBV leden, die nog geen lid zijn, kunnen zich voor 20 euro aansluiten bij de BBV-Oost en krijgen dan net als de andere BBV-Oost leden vijf euro korting op de aangeschafte larfjes.

Met deze korting proberen we de teelt van goede Buckfast-volken te bevorderen en het lidmaatschap van de BBV-Oost te promoten. Een gratis bijscholingsavond koninginnenteelt door een gediplomeerd docent koninginnenteelt zit ook nog in de planning.

Inschrijving voor de larfjes kan via een mailtje aan de secretaris lgc.vandenbosch@gmail.com onder vermelding van het aantal larfjes (maximaal 25, zodat we zo veel mogelijk leden kunnen helpen). De kosten per larfje zijn € 1,--.  Zet de juiste datum in je agenda: 27 mei 13.00 uur.

Voor 1 mei krijg je nog nadere informatie over de planning van de koninginnenteelt op basis van deze larfjes.     

Het bestuur van de BBV Regio Oost

« Naar overzicht