ALV van de BBV regio Oost met lezing

Datum08-02-2020
Tijdstip14:00
PlaatsVorden

 

Samenwerking imkers gericht op vermindering van de varroamijt

Tijdens de algemene ledenvergadering van de BBV regio Oost zullen  Gerbert Kos en Eric van der Meer in een voor iedereen toegankelijk verhaal uiteenzetten hoe ze gekomen zijn tot een zojuist opgestart selectieprogramma gericht op het verbeteren van het Varroa Sensitief Hygiënische gedrag (VSH) van de Buckfastbij.

Gerbert Kos en Eric van der Meer zijn lid van de NBV-vereniging Amstelland en Gerbert is tevens betrokken bij Arista Bee Research.

Het project is een samenwerkingsverband, waarin de leden van de vereniging Amstelland eendrachtig samenwerken om via teelt en selectie binnen hun eigen Buckfastbijen de best presterende lijnen te onderkennen, ten einde daarmee de teelt en selectie voor de komende jaren vorm te geven. Doel is de bestrijding van de varroamijt de komende jaren geleidelijk af te bouwen, zodra de bijen laten zien dat zijzelf de mijtenbesmetting terug kunnen dringen.

Deze voordracht is gratis voor leden van de BBV regio Oost, tevens toegankelijk voor BBV-leden van andere regio’s tegen betaling van 5 euro entreegeld.

NBV-leden, die nog geen lid zijn van de BBV betalen 10 euro entreekosten. Indien je direct lid wordt van de BBV regio Oost (20 euro per jaar) dan zijn er geen entreekosten verschuldigd.

 

Locatie: Kulturhus Vorden (Dorpshuis),

Raadhuisstraat 6, 7251 AB Vorden

Zaterdag 8 februari 2020

Tijd: ongeveer 14.00 uur

« Naar overzicht