lezing Tieme Wanders van Arista 'De varroa-tolerante bij'.

Datum20-02-2020
Tijdstip19:30
PlaatsRuurlo

 

De groep Achterhoek organiseert op donderdag 20 februari een lezing van Tieme Wanders van Arista over de varroa-tolerante bij. Tieme Wanders is een expert op het gebied van Koninginnenteelt;  Varroabestrijding en VSH; Arista Bee Research; kunstmatige inseminatie SDI en nog veel meer.

Tieme Wanders zal jullie laten zien wat de geschiedenis is van de Varroa en waarom de Varroa zo’n groot probleem is. Verder zal hij uitleggen hoe er nu op verschillende plekken programma’s lopen die tot resistentie bijen moeten leiden. Tieme werkt zelf mee in het selectieprogramma van Arista Bee Research en doet selectie op de Varroa Sensitieve Hygiëne (VSH) eigenschap. Gedurende de presentatie horen jullie hoe dat werkt, wat er al bereikt is en wat de weg voorwaarts is. Ook zal duidelijk worden wat jullie zelf zouden kunnen doen. 

Een avond die jouw kijk op en hopelijk je werkwijze met Varroa-besmetting en bestrijding echt kan veranderen. 

De bijeenkomst is in Café-Restaurant De Duif, Groenloseweg 57, 7261 RM Ruurlo. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot maandag 17 februari a.s. De kosten zijn € 5,- incl. een drankje in de pauze en een kopje koffie bij binnenkomst, het bedrag graag gepast meenemen. Verplicht aanmelden bij Frans Kapsenberg.

U ontvangt dinsdag 18 februari 2020 een email ter bevestiging van uw deelname.

Zaal open om 19.00u start 19.30u.

 

Frans Kapsenberg, secretaris Achterhoek, 0570-643326, 06-44598506, kapsen51@xs4all.nl

« Naar overzicht