Bijeenkomst BBV-Noord

Datum01-02-2020
Tijdstip10:00
PlaatsNoordlaren

 

                               Bijeenkomst BBV –Noord

Op zaterdag 1 februari 2020 is er een bijeenkomst van Buckfast Belangen Verenigd afd. Noord  in “De Hoeksteen “ te Noordlaren.

Programma

          9.30  Zaal open (ontvangst met koffie)

        10.00  Huishoudelijk gedeelte

        10.20  4-tal korte lezingen

        12.15  Lunchpauze , verkoop van loten en lunch is verkrijgbaar voor eigen rekening

        13.15  Lezing door H. Tennekes

Heb jij enig idee wat chemische–synthetische bestrijdingsmiddelen voor gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zeker bij kinderen? Er worden in de land- en tuinbouw pesticiden gebruikt die hormonale en neurologische problemen veroorzaken.

Dat dit ook niet voor mensen gezond is, mag duidelijk zijn. Al jaren zet Henk Tennekes zich in om mensen te wijzen op de schade die neonictinoiden (afgekort neonics) met zich meebrengt.
 

Toxicoloog Henk Tennekes

Dr.Ir. Henk Tennekes is toxicoloog bij Experimental Toxicology (ETS).
Als zelfstandig werkzame consulant heeft hij internationale ervaring in de fundamentele en toegepaste toxicologie . Tennekes verdiende jarenlang een goede boterham bij bedrijven als Montesanto en Novaris. In 2009 stuitte hij op een nieuwe generatie insecticiden: de inmiddels beruchte neonicotinoiden.Toen hij zich verdiepte in hun manier van werken, besefte hij dat ze een groot gevaar vormen voor ons hele ecosysteem. Door een artikel over het gevaar van neonicotinoiden raakte hij al zijn inkomsten kwijt: “ik wil niet aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan. Ik heb geleerd te handelen naar mijn geweten en over het behoud van de natuur sluit ik geen compromissen“. Henk neemt je mee in zijn strijd naar bewustwording .

Op deze dag of alleen s’middags is een ieder welkom, entree € 5,-.

Inl.: L.Hamming, 050-4095800, 06-46438660, lukas@hetnet.nl

 

« Naar overzicht