Fruitshow 'Verleden tot Heden'

Start datum12-11-2016 om 10:00
Eind datum13-11-2016 om 17:00
PlaatsDoesburg

Jaarlijkse Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ Museumtuin ’t Olde Ras Doesburg

Wel eens in een ‘Jutteperenmoes’ gehapt? Of een mispel gegeten? En hebben ze werkelijk een unieke verzameling appels en peren in een levensgrote letterbak staan? Smaakt dat appeltje van vroeger nog steeds zo lekker? Op 12 en 13 november 2016 nodigen wij u uit dit bij en met ons te komen beleven.

Elk jaar het tweede weekend van november wordt in ons unieke museum in Doesburg weer een grote Fruitteelttentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Zoals de naam van de tentoonstelling al aangeeft, zullen tal van oude,  maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. In totaal gaat het om liefst bijna 1000 fruitrassen. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels, sierfruit e.d. te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten appels en peren zijn de vruchten gratis te proeven en te koop, tevens kun je deze dagen de fruitboom zelf kopen en gelijk meenemen. 

Eigen vruchten kunt u meebrengen, deze gaan wij voor u proberen vast te stellen. Eventueel vindt dit plaats na de fruitshow. Breng hiervoor 4-5 gave, rijpe vruchten mee. De Museumtuin zelf is ook te bezichtigen op vertoon van uw entreebewijs. Er zijn hoogstammen, laagstammen, struiken, leibomen, dakbomen spillen enz. te aanschouwen. Tevens ruim aanbod van unieke lectuur zoals ons Bijzondere Receptenboek, Perenregister, Appelboek (op CDrom) en ons eigen kwartaalblad Fructus, waarop u zich kunt abonneren en daarmee donateur wordt van de Museumtuin. Misschien wil je zelf wel vrijwilliger bij ons worden en daarmee je ‘steen(fruit)tje’ bijdragen of u laten adviseren hoe uw boomgaard aan te leggen of te restaureren?

Appelsap uit eigen boomgaard
Een bijzonder unieke, pure, fijne appelsap gemaakt van meer dan 50 onbespoten appelrassen uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook. Gratis te proeven tijdens de fruitshow en te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 november 2016 van 10.00 – 17.00 uur. Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg. De Museumtuin is gelegen aan de N 317 hoek N 338.

Volg de bruine ANWB borden met opschrift –Museumtuin ’t Olde Ras -.

Entree  € 3,--  parkeren gratis. Verdere inlichtingen, fructus@stipte.nl, Tel. 0651268802.

Kom kijken, proeven, beleven, verwonderen…..mis het niet!                                                                           

 

 

« Naar overzicht