The Resistance of Honey

Start datum17-11-2016 om 09:10
Eind datum27-11-2016 om 21:00
PlaatsAmsterdam

The Resistance of Honey is een korte documentaire die je ervaart met een Virtual Reality bril op. Deze VR is te zien in de expo Elastic Reality in de Brakke Grond van 17 t/m 27 november, dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur. Ter plekke kan gereserveerd worden. De DocLab tentoonstelling bestaat in totaal uit 30 interactieve documentaires en is gratis toegankelijk.

Hierbij een korte synopsis van het project en de weblink http://www.doclab.org/2016/the-resistance-of-honey/ 

Synopsis The resistance of honey
Welkom in de fascinerende wereld van stadsimker Bioni Samp. Zijn bijen maken niet alleen honing, maar ook muziek. De altijd in imkerpak en –kap gestoken Samp maakt geluidsopnamen in de korf, die hij analyseert en bewerkt. En daar blijft het niet bij, want ook de honing zelf levert geluid. Elke honing klinkt weer anders, ontdekte Samp. De bijen- en honingfrequenties verwerkt hij met zelfgemaakte instrumenten tot experimentele elektronische muziek. Regelmatig gebruikt Samp deze klanken bij performances of dj’t hij op ecologische festivals. De 360-gradenopnames ín de bijenkorf en de schuur/studio van stadsnomade Samp worden afgewisseld met close-ups van de bijenwereld. Uiteraard is het geluid de allesbepalende factor in deze geestverruimende virtual reality ervaring.

« Naar overzicht