Honingkeuring NBV groep Overijssel-Oost

Datum08-10-2016
Tijdstip12:30 - 17:00
PlaatsBuurse (bij Haaksbergen)

De jaarlijkse Honingkeuring wordt gehouden in Haaksbergen!

Naar aanleiding van het 110 jarig bestaan van de NBV Imkervereniging Heidebloem in Haaksbergen, organiseert deze vereniging  in samenwerking  NBV groep Overijssel-oost  de honingkeuring in Haaksbergen.

De honingkeuring  wordt gehouden op zaterdag  8 oktober 2016 bij “Erve Hanebulten”, Beekweg 10, 7481 Buurse (bij Haaksbergen).

Iedereen kan meedoen aan deze honingkeuring.

 Als u mee wil doen aan deze Honingkeuring dan moet u  3 potjes met honing inleveren. Hiervan moet 1 potje met een etiket en 2 potjes zonder een etiket zijn.

Ook andere producten zijn welkom, zoals:  waskaarsen, figuren van bijenwas en mede.

Per inzending wordt, om de kosten binnen de perken te houden,  3,00 €  gevraagd.

Het inleveren van de potjes is op het bovengenoemde adres van “Erve Hanebulten” tussen 12:30 en 13:30 uur en u hoeft zich  voortijdig niet aan te melden.

Tijdens de keuring zal de heer Arie Koster, bekend van drachtplanten.nl, een lezing houden over honingbijen, wilde bijen en drachtplanten en alles wat daarmee te maken heeft.

Plusminus 17: 00 uur worden de uitslagen bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Gekeurd wordt volgens het nieuwste keuringsreglement . Deze kunt u vinden op bijenhouders.nl, volg hierbij op de website van de NBV de route:  bijenwerk, honing en meer, etiketten nieuwe stijl. Of kijk op de site van het Bijkersgilde.

Wil u meer informatie hierover dan kunt u contact opnemen per email met Wilma Schrotenboer, mailadres: imkerijambrosius@gmail.com.

“Erve Hanebulten” ligt in zuid van Twente,  met het typisch Twentse landschap en aan de rand van het natuurgebied Witte veen. In deze mooie omgeving van Twente kunt u tussentijds leuk vertoeven.

 

« Naar overzicht