Markt van Melk en Honing

Datum06-08-2016
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsZuidlaren

Markt van Melk en Honing van 10-16 u op de Grote Brink.

Honingkeuring voor alle imkers

Het gaat om goed en het gaat om lekker. En niet in de laatste plaats gaat het om het uiterlijk.

Waar hebben we het over? Over de Markt van Melk en Honing met de jaarlijkse honingkeuring. Tot nu toe werd er dit jaar niet veel honing geoogst maar de kwaliteit was goed met een laag vochtgehalte. Het gaat tijdens de honingkeuring niet over de kwantiteit maar over de kwaliteit. Hoewel we wel de ervaring hebben dat de imkers die veel soorten inleveren, meer kans maken op een prijs.

Op 6 augustus gaat het Bijkersgilde weer honing keuren op de Brink in Zuidlaren. Er hebben zich 17 honingkeurmeesters uit alle windstreken aangemeld, van Limburg tot Noord-Holland en de Achterhoek, om hun deskundigheid in te zetten voor een onpartijdige keuring van bijenproducten. Niet alleen honing, maar ook was, mede, propolis, bijenkorven en honinggebak kunnen worden gekeurd. We rekenen weer op een gezonde competitie tussen imkers, die het leuk en de moeite waard vinden om hun producten te laten beoordelen.

Iedereen die zijn/haar bijenproducten inlevert en niet in de prijzen valt, kan rekenen op verbetertips, waardoor je bij een volgende keuring weer hogere ogen gooit. Doe vooral mee om het leuke.

Ook dit jaar zullen er weer ‘honingdokters’ op de markt rond lopen die honing gaan beoordelen op de diverse verkoopstands- en marktkramen. Iedereen die honing verkoopt loopt dus de kans om kosteloos onder de loep genomen te worden en een beoordeling te krijgen.

En de jaarlijkse publiekskeuring gaat weer over het uiterlijk van de aangeboden honingpotten in combinatie met de smaak van de honing. De prijs voor de lekkerste honing is een echte consumenten-smaaktest. Een feest om mee te doen, dus lever je beste bijenproduct in en zorg dat het er gelikt uitziet!

Doe vooral mee, het kost vrijwel niets en vergroot de feestvreugde van dit imkersfestijn!

. Inl. Ton Kolkman, 050-4095792, m 06-53850460.

Info: www.bijpraot.nl en www.bijkersgilde.nl

 

 

« Naar overzicht