Bijen- en honingmarkt

Datum03-08-2016
Tijdstip07:00
PlaatsEpe

Bijen- en Honingmarkt Epe

Woensdag 3 augustus 2016 van 07.00u.-13.00u., in het centrum tussen Gemeentehuis en Albert Heijn, Marktplein 1, Epe.

Op de 1e woensdag van augustus wordt voor de 64e keer de bijen- en honingmarkt in Epe gehouden.

Voor de imker is begin augustus traditiegetrouw de tijd om bijenvolken te verhandelen. Deze traditionele handel  mag weer de rol van vroeger op de Bijen- en Honingmarkt krijgen. Imkers van de Bijenhoudersvereniging “de Imme” uit Epe en haar buurverenigingen worden enthousiast gemaakt hun overtollige bijenvolken te verkopen.  Daarnaast bieden de imkers hun eigen honing aan, verkopen overcomplete imkermaterialen en vertellen over hun hobby.

Voor de imker die zijn ‘kistjeverkoop’ het meest informatief/educatief of ludiek/nostalgisch doen, hebben we een prijs. En tevens is er een prijs voor de imker met de meeste bijenvolken.

Ook zijn er professionele imkers met een veelheid aan honingsoorten en imkerbenodigdheden.

De markt richt zich daarnaast op kinderen en educatie. De Schminkerie tovert kinderen om tot bijtjes. In een imkerpak wanen ze zich even een echte imker. Bij de kijkkast kan, met een veilige glasplaat ertussen, een bijenvolk worden bekeken. Imkers leggen uit wat de koningin is, hoe je een dar herkent en waar de honing en het stuifmeel zijn te vinden.

Oude ambachten, streekproducten, een kraam met bijenplanten en natuurstand maken de markt een attractie voor iedereen. De handel in bijenvolken begint ’s ochtends om 07.00u, de bijbehorende honingmarkt loopt van 08.00u tot uiterlijk 13.00u. 

NB Als bezoeker van de markt is het waarschijnlijk geruststellend te weten dat de handel in bijenvolken niet op, maar naast de markt plaats vindt.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de Eper Honing- en Bijenmarkt, neem dan contact op met:

Miriam Moesman, m 06-41974065,  e miriamdebij1953@gmail.com

« Naar overzicht