Kijkje in de wereld van het bijenvolk

Datum15-06-2016
Tijdstip10:00 - 15:30
PlaatsTer Apel

Klooster Ter Apel geeft inkijk in de wereld van het bijenvolk

Bijen en kloosterlingen, ze staan dichterbij elkaar dan je zou denken. Ook de bij leeft in groepen en stelt zich in dienst van de gemeenschap. De band met het Klooster reikt echter nog verder: in veel kloostertuinen zijn bijenkorven te vinden. Van bijen kregen de kloosterlingen kostbare producten zoals zoete honing, helende propolis en bijenwas voor kaarsen. Ook het Klooster Ter Apel heeft nog altijd z’n eigen bijenvolk.

Nu het bijenseizoen weer in volle gang is en de natuur bol staat van de bloesem, is het belangrijk stil te staan bij de waarde van dit fascinerende beestje. Imker Harry Rijff geeft woensdag 15 juni in de Kapittelzaal van het Klooster Ter Apel een bijzondere inkijk in het leven van het bijenvolk. U kunt zelf het bijenvolk van dichtbij bekijken in de observatiekast in de Kruidentuin. Aansluitend is er een demonstratie en kunt u zelf of met uw kinderen een kaarsje maken van bijenwas.

De lezing is interessant voor jong en oud en wordt op twee tijdstippen gegeven. Het Klooster Ter Apel nodigt u van harte uit voor deze woensdagmiddag.

Kapittelzaal: 10.00 tot 12.00 uur en 13.30 tot 15.30 uur 

volwassenen: € 9,50       kinderen: € 6,-

Meer informatie: www.kloosterterapel.nl/nl/evenement-kloostersenbijenvolk.
Reserveren: evenement@kloosterterapel.nl of 0599 581370.

« Naar overzicht