Jubileum bijenmarkt

Datum18-06-2016
Tijdstip11:00 - 16:00
PlaatsHoorn

Bijenmarkt in Hoorn vanwege het 100-jarig bestaan van Bijenteeltvereniging West-Friesland

 

Op zaterdag 18 juni 2016 wordt in verband met het 100-jarig bestaan van Bijenteeltvereniging West-Friesland bij Kinderboerderij 'De Woid' in Hoorn een speciale jubileum bijenmarkt gehouden. De markt vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Wethouder Bashara van de gemeente Hoorn zal de markt om 11.00 uur openen. Tevens zal hij dan het Eenhoornzegel uitreiken dat de gemeente aan de vereniging heeft toegekend vanwege het 100-jarig jubileum. Daarna zal voorzitter Hans Ettema het eerste exemplaar van het door Baldi Dekker samengestelde jubileumboek 'Honderd jaar Imkers in West-Friesland - Hun geschiedenis in plaatjes en praatjes' uitreiken aan de gemeente Hoorn.
 
Op de markt zijn verschillende imkers en standhouders actief. Zo zijn er kramen over bijen- en bijenteelt, kunstraat maken, kaarsen maken, korfvlechten, honingverkoop, stadslandbouw en plantenverkoop. Levende bijen kunnen bewonderd worden in een demonstratiekast! Daarnaast zijn onder meer de KNNV, een kruidenvrouw, Henk Stam en Pandora (leskisten) met een kraam op de markt aanwezig. Kinderen kunnen worden gesminkt en uiteraard kan een bezoek aan de markt gecombineerd worden met een bezoek aan de kinderboerderij. Kortom, een markt voor iedereen: imkers, niet-imkers, bijenhouders en andere belangstellenden. Neem daarom uw familie, vrienden, buren en collega's mee naar deze markt!
 
Locatie:
Kinderboerderij 'De`Woid', Koperslager 9a, 1625AH Hoorn.
 
Nadere informatie:
Voor meer informatie over de markt of vragen, kunt u terecht bij Jan Schaper: janschaper51@gmail.com

« Naar overzicht