Natuurmarkt

Datum05-06-2016
Tijdstip12:00 - 17:00
PlaatsHelmond

 

Natuurmarkt Helmond 

In stadswandelpark de Warande wordt op ZONDAG 5 JUNI van 12.00 tot 17.00 uur weer de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond georganiseerd. Meer dan 50 organisaties en verenigingen zullen demonstraties en voorlichting geven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op een breed publiek, van jong tot oud! De markt biedt doe-activiteiten en interacties met het publiek. Er wordt veel aandacht geschonken aan kinderactiviteiten.

De markt wordt georganiseerd door ‘Imkersvereniging Helmond e.o.’. De toegang tot de markt is GRATIS.

 

Divers en duurzaam

Natuur en milieu komen in al hun aspecten aan bod. Er zijn observatiekasten met bijen, je kunt zien hoe kunstraat wordt gemaakt en natuurlijk kun je honing proeven. Maar er is veel meer te zien en beleven. Zo is er het ‘Elkerliek ziekenhuis’ met ‘Pollenmeting’, Stichting Fruitcultuur Brabant, handmatige klompenmakerij, informatie over vlinders en slakken, informatie over marterachtigen, de Lyme-vereniging, vogelasiel, Buurttuin Brandevoort, enz.

 

Activiteiten

Op de website http://www.imkersvereniginghelmond.nl/natuurmarkt/index.php ziet u geleidelijk aan een opsomming van alle activiteiten van de imkervereniging en de gastdeelnemers.

 

Kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er huifkartochten door de Warande en worden er pannenkoeken gebakken. Kinderen kunnen ook zelf actief bezig zijn met bijvoorbeeld het rollen van kaarsjes, het vlechten van boompjes van wilgentenen of het maken van vogelnestkastjes. Daarnaast kunnen de allerkleinsten zich laten schminken.

 

Locatie
De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom de ´Bijenhal´ in stadswandelpark de Warande.(GPS-adres is Kluis 1, 5707 GP Helmond). De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle Rixtelseweg. 

De Natuurmarkt is goed te combineren met een bezoek aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen van 12.00 tot 14.00 uur, het slaan van een balletje op de midgetgolfbaan of met een bezoekje aan het dierenpark. In de Warande is een gezellig restaurant gevestigd. Al met al voldoende mogelijkheden om er een compleet dagje uit van te maken! 


Wilt u een indruk krijgen van de natuurmarkt van 2014 en 2015, dan kan dat via boven genoemde website.
Inl.: Ad van Grinsven, t 0492-382914, e awvangrinsven@onsbrabantnet.nl

 

 

« Naar overzicht