Dwaalmarkt

Datum28-05-2016
Tijdstip11:00 - 18:00
PlaatsHaaften (Zaltbommel)

In Haaften (in de haven) en Zaltbommel (op het plein voor de Verdraagzaamheid en in de haven) staan kraampjes met streekproducten en ambachten en presenteren historische verenigingen en natuurorganisaties zich en is er ruimte voor zingeving. Er worden gratis workshops en wandelingen gegeven door ondernemers die gerelateerd zijn aan Dwaalroutes en andere Waalgerichte evenementen. Zo kun je met de boswachter op pad in de uiterwaarden, pesto proeven van zelfgeplukte Waalkruiden, een yoga workshop volgen of een kunstwerk maken met rivierklei. Natuurlijk zorgen lokale muzikanten voor een muzikale noot. Er is een gratis veerverbinding tussen 11.00 en 18.00 uur.
Kijk ook op www.dwaalroutes.nl voor meer informatie

Een levendige proeverij – een rijk netwerk
De Dwaalmarkt wordt een jaarlijks terugkerend evenement langs de Waal. In 2016 wordt deze op zaterdag 28 mei in Zaltbommel-Haaften georganiseerd, met een veerverbinding ertussen.

De doelstelling van de Dwaalmarkt is om de diversiteit aan producten en diensten langs de Waal te bundelen en aan een groot publiek te tonen. Ondernemers en bewoners worden zo met elkaar en de Waal verbonden. Op deze manier ontstaat op termijn een robuust netwerk van Waalondernemers en kruisbestuiving tussen Dwaalroutes, bestaande evenementen en organisaties. 

Ontdek de pareltjes van de streek
De kernwaarden van de Dwaalroutes; dwalen langs de pareltjes van de streek bekeken door ‘de ogen van streekkenners’, zijn ook op de Dwaalmarkt van toepassing.  Bezoekers worden uitgenodigd om met andere ogen naar de streek te kijken. Vanuit de thema’s historie, water & landschap, zingeving en streekproducten valt er dichtbij van alles te beleven!

In Haaften en Zaltbommel staan nabij de Waal kraampjes met streekproducten, ambachten en presenteren historische verenigingen en natuurorganisaties zich. Er worden kleinschalige workshops gegeven door ondernemers die veelal gerelateerd zijn aan de Dwaalroutes en andere evementen langs de Waal. Natuurlijk zorgen lokale muzikanten voor een muzikaal tintje. Ook in de uiterwaarden vinden workshops plaats, zoals natuurwandelingen en yoga.

Het Dwaalboekje als gids
Tijdens de Dwaalmarkt wordt het dwalen gestimuleerd via een Dwaalboekje, waarbij de deelnemers per onderdeel stempels kunnen verzamelen (te denken valt aan het downloaden van een route, volgen van een workshop, informatie halen bij een historische vereniging, eten van een streekproduct). In het boekje staat het dagprogramma en een evenementenkalender voor het hele jaar. Natuurlijk is er ook mogelijkheid uw organisatie  en/of events onder de aandacht te brengen.

Geef vorm aan uw betrokkenheid bij de Waalstreek
De Dwaalmarkt is een proeverij van al het moois en lekkers dat de Waalstreek te bieden heeft zoals Dwaalroutes, natuur, evenementen en recreatie. 

« Naar overzicht