Maand van de Bij in tuincentra

Start datum01-04-2016 om 00:00
Eind datum30-04-2016 om 00:00
PlaatsLandelijk

April is ‘Maand van de bij’ in tuincentra

Elke drachtplant is er een. Elke tuin met bloeiende bollen, planten en heesters waar bijen, vlinders en andere insecten hun kostje bij elkaar kunnen scharrelen helpt. In de ‘Maand van de bij’ gaan Tuinbranche Nederland en NBV bezoekers van tuincentra wijzen op het belang van een gevarieerde bloeiende buitenruimte. Tuincentra richten daarvoor een deel in met bij-vriendelijke planten en materialen. Imkers dragen bij door het geven van voorlichting over het sortiment, het nut van bijen en het huisvesten van solitaire en honingbijen.

Imkers vertellen over de bloemen en de bijen

Tuinbranche Nederland en NBV sloegen in 2015 de handen ineen en organiseerden de eerste ‘Week van de bij’. Ongeveer 90 tuincentra NBV sloten zich daarbij aan, op verschillende plaatsen ondersteund door lokale NBV-afdelingen of individuele imkers. Deelnemers en imkers waren enthousiast, maar een week bleek te kort om goed uit de verf te komen. De opzet werd opgeschaald tot de ‘Maand van’. Tuincentra zullen worden gestimuleerd een beroep te doen op imkers voor het geven van voorlichting. Her en der in het land zijn er in het verleden al goede contacten gelegd. De NBV levert tuincentra promotiefolders.

Meer informatie: www.tuinbranche.nl/nieuwsbericht/de-levende-tuin

« Naar overzicht