Ontmoetingsdag Bestuiving

Datum16-01-2016
Tijdstip10:00
PlaatsWageningen

Ontmoetingsdag bestuivingimkers op zaterdag 16 januari 2016.

Zaterdag 16 januari 2016 organiseert de commissie Bestuiving van de NBV voor de achtste keer de jaarlijkse ontmoetingsdag voor bestuivingimkers in het Radixgebouw, Droevendaalsesteeg 1, 6708 PB Wageningen. Wederom gaat deze ontmoetingsdag over de volle breedte over het gebruik van bijen voor bestuiving bij diverse gewassen.

 

Het programma

09.00 u zaal open, ontvangst met koffie.

09.45 u Opening door de voorzitter van de bestuivingscommissie van de NBV dhr. Joep Verhaegh

10.00 u Ad Slabbekoorn,  Fruitteler en oud-vice-voorzitter  van de Nederlandse fruittelersvereniging (NFO) ‘Ontwikkelingen in de moderne fruitteelt en de relatie met bestuiving’.

11.00 u. Roeland Segers Beroepsimker ‘Het gebruik van solitaire bijen en bijenvolken als bestuiversmix voor bestuiving van diverse gewassen in de praktijk’.

12.00 u Lunch met gelegenheid tot netwerken

12.45 u Karin Steijven is aangesteld als Lector voor bijenteelt. Zij zal zich op deze ontmoetingsdag voorstellen en zal de workshop leiden. Aan de hand van enkele vragen wisselen alle deelnemende imkers in gespreksgroepen ervaringen over de imkerspraktijk uit. Hiervan wordt een verslag gemaakt.

13.30 u. Presentaties resultaten van de workshops.

14.15 u. Koffie-/theepauze.

14.30 u Bram Cornelissen, Onderzoeker van Bijen@wur ‘Wordt de kleine kastkever een nieuwe plaag voor de bijenvolken?’. Verslag van zijn onderzoek in Zuid-Afrika.

15.45 u. Afsluiting ontmoetingsdag.

Aanmelden en kosten

De kosten voor deelname aan deze bijeenkomst zijn € 20,- p.p. Lunchpakket zelf meebrengen, voor koffie/thee wordt gezorgd.

Betaling aan de zaal op 16 januari voor aanvang van de studiedag.

De ontmoetingsdag is niet alleen voor bestuivingimkers bedoeld, maar ook voor alle andere geïnteresseerde imkers, die hun bijenhorizon willen verbreden.

U kunt zich tot uiterlijk donderdag 14 januari 2016 aanmelden via het formulier elders op de website.

« Naar overzicht