cross-over kunst- en milieufestival

Datum02-09-2012
Tijdstip00:00
PlaatsUtrecht
Op 2 september is het BijenFestival op de GriftSteede in Utrecht.
Een cross-over kunst- en milieufestival voor parkbezoekende gezinnen, bijenliefhebbers- en haters, kunstminners, lekkerbekken, muziekfans en nieuwsgierigen. Met een programma waar iedereen kan ‘deelnemen aan kunst’.

"Zonder bijen, geen bestuiving, geen planten, geen dieren, geen mensen!"

Met kunstworkshops, een lezing, urban bee keepers, een expositie, bijen-experts, een bijenquizzz en ILoveBeeing creëren we BijenBeschermers. Festivalbezoekers leren over bijensterfte of zelfimkeren, worden geënthousiasmeerd, en gaan bijenhotels in hun tuinen of op balkons neerzetten, drachtplanten zaaien, biologisch tuinieren en bijvriendelijk imkeren op hun dak!
Door 'deelname aan kunst' wordt men een slimmer, completer en socialer mens: http://www.boekman.nl/blog/beter-van-kunst  
Door op deze manier een kunstzinnige ervaring te koppelen aan kennis blijft informatie beter hangen dan bijvoorbeeld bij het slechts bijwonen van een lezing of debat.

Help het festival realiseren en creëer meer Bee-Awareness:

Red de Bijen: Steun het BijenFestival!
U kunt al doneren vanaf 10 euro en ook kleine bee(s)tjes helpen :-)

Oftewel: Klik op http://voordekunst.nl/vdk/project/view/551-bijenfestival , (u vindt er meer info over het festival en kunt er het promofilmpje bekijken)
en breng ook wat nectar naar de korf. Als bedrijf of persoonlijk. (Belastingvoordelen, zie onderaan)

Wat krijgt u er voor terug
Er staan verschillende leuke tegenprestaties op de website, van bijenzoekkaarten, honingpannenkoeken, een cursus Urban Bee Keeping, tot een totaalervaring op het festival. Maar het belangrijkste is natuurlijk: Een toekomst voor uzelf, uw kinderen en kleinkinderen met groenten, fruit en dieren! Verder draagt u bij aan het kunst- en cultuuraanbod in Utrecht. En voor de gulste gevers: Die zijn verzekerd van een plek bij de bijzondere lezing "Licht en Donker in het hart van de Imme".
(Als u liever op de ouderwetse manier sponsort, met uw bedrijfslogo in al onze uitingen etc, neem dan contact op)

Programma
De kunstworkshops (Kunst-Bijenhotels maken, BijenVlucht tekenen, BijenDans bedienen en BijenSnoepgoed maken) zijn speciaal voor het festival ontwikkeld en ook het concept van de BijenTheeFabriek met hun kruiden- en bloemensmaken is voor het BijenFestival bedacht. Verder verkoopt Mevrouw Bakker bijenkoekjes en Crêpelicious honingpannenkoeken. Alles natuurlijk biologisch en de energie die nodig is voor muziekoptredens wordt opgewekt door het aantrappen van de fietsinstallatie van rijdend podium EcoloFiets. Er zijn verschillende stadsimkers aanwezig en ILoveBeeing komt hun cursussen 'Urban Bee Keeping' bij ons lanceren.
Meer informatie over het hele programma kunt u opvragen.

Wat kunt u nog meer doen?
- Verspreid de crowdfunding actie van Voor de Kunst in uw eigen netwerk: http://voordekunst.nl/vdk/project/view/551-bijenfestival  
- Deel en share dat het een lieve lust is en zet de banner (ook te vinden op bovenstaande link) op uw website.
- Neem het festival op in uw agenda en zet het in uw nieuwsbrief.
- Ga naar de Facebook pagina, vind hem leuk en deel het met uw vrienden: http://www.facebook.com/BijenFestival  
- Bzzzz mee op de Twitterpagina: http://twitter.com/BijenFestival  
- Zet de YouTube promo op uw website en facebook pagina en enthousiasmeer uw netwerk: http://youtu.be/Su8TBR8XUSc  
- Heeft u een tip (ik zoek bijvoorbeeld nog urban rooftop farmers!) , mail het naar: nanette@lombok.nl  
- Edwina Brinckmann-Rouffaer naar het BijenFestival om een bijzondere lezing te geven. Tevens worden haar houtskool tekeningen in de GriftSteede geëxposeerd 'Licht en Donker in het Hart van de Imme'.

De lezing gaat over haar ervaringen die zij opdoet tijdens het werken met en observeren van de bijen. Dit zijn waarnemingen vanuit het hart van de imme en daarom niet altijd in overeenstemming met wat tijdens een cursus bijenhouden wordt verteld. Levensthema's zoals charisma, sterven en opnieuw geboren worden, metamorfoseren komen aan de orde. Houtskooltekeningen ondersteunen en illustreren het verhaal. Deze tekeningen hangen in de hal van de Griftsteede, waar ook het verhaal wordt gehouden. De lezing is geschikt voor mensen vanaf 11 jaar.
Na afloop van de lezing wordt een uitgangsprijs gevraagd (ter indicatie: 5 muntjes per volwassene). Dit bedrag komt ten goede aan Edwina's bijen en de initiatieven die zij onderneemt om "hun" verhaal te laten klinken. Bovendien doneert zij steeds 1 muntje aan het festival!

Tijden expo-lezing: 11.00-12.00 en 14.00-15.00
Adres GriftSteede: van Swindenstraat 129, 3514 XR Utrecht.
Parkeren kan bijvoorbeeld bij het restaurant van het Griftpark: Blauwkapelseweg 30, 3572 KC Utrecht: Iets voorbij de oprit naar het restaurant is een parkeerterrein met de inrit net voor de bocht. Verder kan er geparkeerd worden in de straten tegenover het restaurant.
Wil je verzekerd zijn van een plaats, mail dan even: nanette@lombok.nl

Bedankt alvast voor uw inzet en/of bijdrage, ook namens de bijtjes :-) En wees welkom op 2 september.

Met Bzzzzz groeten,

Stichting Stuifmeel
Nanette Danckaarts
e nanette@lombok.nl
m 06-46151696

« Naar overzicht