Natuurmarkt

Datum03-06-2012
Tijdstip00:00
PlaatsHelmond
Natuurmarkt van 12.00-17.00 u in stadswandelpark De Warande, ingang Aarle-Rixtelweg.

In stadswandelpark de Warande is het altijd goed toeven, maar op ZONDAG 3 JUNI is het extra leuk om er naartoe te gaan. Dan vindt hier van 12.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond plaats. Organisaties en verenigingen geven demonstraties en voorlichting op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op het hele gezin! Nieuw op de Natuurmarkt zijn o.a. Dierenrijk Europa met informatie over hun natuurbeschermingsprojecten, Waterschap Aa en Maas en het Thermolab: zij demonstreren hoe mens en dier hun lichaamstemperatuur regelen. Ook zijn er vele doe-activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen. De Natuurmarkt is niet-commercieel van opzet en daarmee uniek in haar opzet. De toegang is GRATIS.

Jaar van de bij
Tijdens de Natuurmarkt Helmond, georganiseerd door de Imkersvereniging Helmond e.o.en Duurzaam Helmond, komt de natuur in al haar aspecten aan bod. In dit ‘Jaar van de bij’ zijn er natuurlijk extra veel activiteiten rondom dit intrigerende diertje. Er zijn demonstratiekasten met bijen, je kunt zien hoe een bijenkorf en kunstraten worden gemaakt en natuurlijk kun je honing proeven. Maar er is veel meer te zien en beleven. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een natuurbelevingstocht, staan er microscopen klaar om te kijken naar de kleine wereld en kun je je laten inspireren door schitterende natuurfoto’s. Ook wordt er voorlichting gegeven door Stichting Dierenambulance Helmond (aanwezig met ambulance) en over de ziekte van Lyme. Daarnaast is er volop informatie over kruiden, zaden van wilde planten en vele natuurproducten zoals propolis (bijenbalsem), stuifmeelkorrels en koninginnegelei.

Kinderen
Speciaal voor kinderen zijn er huifkartochten door De Warande en worden er pannenkoeken gebakken. Kinderen kunnen ook zelf actief bezig zijn met bijvoorbeeld het rollen van kaarsjes en het maken van vogelnestkastjes of een speurtocht. Daarnaast kunnen de allerkleinsten zich laten schminken.

Locatie
De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom De Bijenhal in stadswandelpark De Warande. (GPS-adres is Kluis 1, 5707 GP Helmond). De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle-Rixtelseweg.

De Natuurmarkt is ook heel goed te combineren met een bezoek aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen van 12.00 tot 14.00 uur, het slaan van een balletje op de midgetgolfbaan, of met een bezoekje aan het dierenpark. Ook is er in de Warande een gezellig restaurant gevestigd. Al met al voldoende mogelijkheden om er een compleet dagje uit van te maken!!

Zie ook i www.imkersvereniginghelmond.nl  
Inl.: t 0492-382914, e awvangrinsven@onsbrabantnet.nl  

« Naar overzicht