Start van de campagne 'Bijen houden van biologisch'

Datum22-04-2012
Tijdstip00:00
PlaatsLobith
Bijen houden van bio!

Deze campagne wordt geopend met het Bloesemfeest bij Biologische tuinderij 't Gelders Eiland, van  Harmen & Carla Peters
Eltenseweg 1 6915 KA Lobith.
t 0316-542 042, e info@gelderseiland.com

"Het positieve verhaal rondom biologische landbouw en bijen vertellen"
Honingbijen vervullen een essentiële schakel in de voedselvoorziening. Naar schatting 1/3 van al het eten op aarde is afhankelijk van de bestuiving door bijen. Het gaat de laatste jaren erg slecht met de honingbijen: ze sterven bij bosjes. Dit komt waarschijnlijk door een combinatie van drie oorzaken: grootschalig gebruik van insecticiden in de landbouw, afgenomen biodiversiteit, en de verspreiding van bijenziektes t.g.v. de globalisering.

Met biologische landbouw worden twee van de drie oorzaken van bijensterfte aangepakt: biologische landbouw zorgt voor grotere biodiversiteit, en er worden geen chemische middelen (o.a. neonicotinen) gebruikt. Ons doel is om in Nederland, België, Zweden en Duitsland 400,000 zakjes met bloemenzaad uit te delen en nog veel meer mensen te bereiken met een positieve boodschap ! "HELP MEE !"

Deze actie is een samenwerking tussen de Bijenstichting, De Bolster, Bionext en Nature & More en past prima binnen 2012 Jaar van de Bij.

Hoe gaan wij de boodschap wereldkundig maken ?
Op de zakjes met bloemenzaad zit een speciale Nature & More postzegel met daarop een bij en de tekst "bijen houden van biologisch". Als je de code BEE intikt kom je uit om een speciale campagne pagina. Daarnaast wordt er veel aandacht aan deze campagne besteed op de websites van de Bijenstichting, Jaar van de Bij, Bionext, en De Bolster

Natuurvoedingswinkels - In nauw overleg met de verschillende winkels worden er zakjes met biologische bloemenzaad verspreid.

Smaakmakend - In ieder exemplaar van Smaakmakend (Maart) zit er een zakje biologisch bloemenzaad

Supermarkten - Tijdens de campagne zullen wij bij een aantal producten een zakje met bijen vriendelijke biologische bloemenzaad toevoegen.

Festivals & Evenementen - Tijdens alle festivals en evenementen rondom biologische voeding waaronder het Bloesemfeest van Harmen Peters, Lekker naar de Boer etc. wordt er aandacht gevraagd voor het werk van de Bijenstichting, bloemenzaadjes uitgedeeld, bijen hotels geknutseld etc.

zie ook www.bijenhouders.nl en klik op het kadertje 'Jaar van de Bij'.« Naar overzicht