dialezing Bijen en biodiversiteit

Datum15-03-2012
Tijdstip00:00
PlaatsUden

Dialezing ‘Bijen en biodiversiteit’

‘Imker Nico Rovers verzorgt een diapresentatie in De Groenhoeve’

IVN en Vogelwacht Uden houden op donderdag 15 maart a.s. een gezamenlijke dialezing met als thema 'Bijen en biodiversiteit'. Deze boeiende presentatie wordt verzorgd door imker Nico Rovers en vindt plaats in de Groenhoeve, gelegen aan de Artillerieweg 3 te Uden (naast sportcomplex FC Uden). De aanvangstijd is 20.00 uur waarbij een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Nico Rovers is Udenaar in hart en nieren en is zijn hele leven verknocht aan de natuur. Hij is jarenlang voorzitter geweest van de bijenhoudersvereniging, afdeling Uden. “Ik ben een echt buitenmens; binnen heb ik niet lang d’n aard en wordt humeurig als het drie dagen aan een stuk regent en ik niet in mijn tuin kan wroeten of iets doen”, vertelt Rovers lachend. Naast zijn uitgebreide kennis van bloemen en planten heeft Rovers veel ervaring als imker. Het houden van bijen is hem met de paplepel ingegoten.

Bijen als bestuivers
Met behulp van een beamer laat Rovers het publiek een kijkje nemen in de mysterieuze wereld van de bijen. Zaken als ‘waar dient bestuiving voor, welke soorten bijen leven hier, nestgelegenheid, biodiversiteit, bedreigingen, wat is de natuurwaarde maar ook het economische belang van bijen’, worden deze avond uit de doeken gedaan. Rovers: “ik wil het publiek duidelijk maken wat het belang van bijen voor onze samenleving is en hoe wij deze diertjes van de ondergang kunnen behoeden.”

Voor natuurliefhebbers is dit avondvullend programma een must om wat meer te weten te komen over de bijzondere leefwijze van de bijen.
Voor meer informatie over deze lezingavond neem contact op met Liesbeth Verkaar (secretaris IVN, t 0413-265397.
Voor meer informatie, kijk op: i www.bijenhouders.nl.

« Naar overzicht