inloopdagen fruittuin-imkerij

Datum31-03-2012
Tijdstip00:00
PlaatsSt. Anthonis
Imkerij Bijendans boeit met bijen

SINT ANTHONIS - Herman Arts van Imkerij Bijendans houdt iedere zaterdag in de maand maart vrije inloopdagen over de imkerij en de planten in de fruittuin.
Zijn kennis deelt de Imker graag met het publiek. Hij biedt die dagen vrijelijk informatie over het aanplanten, bemesten en snoeien van onder andere aalbessen-, frambozen- en kruisbessenplanten. Ook biedt de imker startende imkers de mogelijkheid om deze bijzondere hobby en de ongeschreven kneepjes van het imkervak te leren kennen.

Imkerij Bijendans heeft een eigen grote fruittuin waarin de bijen voor de bestuiving zorgen. De tuin wordt biologisch beheerd en biedt een natuurlijke leefomgeving voor een diversiteit aan dieren. Er zijn waterpartijen, idyllische doorkijkjes, en er staat heel veel verschillend fruit. In dit vroege voorjaar zorgen de enorme hoeveelheid bloeiende krokussen voor het eerste echte lentegevoel; ook bij de bijen en de vogels.
2012 is het jaar van de bij
Het jaar 2012 is door vele natuur- en belangenverenigingen uitgeroepen tot ‘het jaar van de bij’, .... en daar zijn goede redenen voor: De belangrijkste reden is dat onze voedselvoorziening voor een groot deel afhankelijk is van de bestuiving door bijen. Bovendien is er in de afgelopen jaren een onrustbarende bijensterfte in Nederland opgevallen. Daar bovenop komt dat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, hierdoor zijn vele soorten wilde bijen in gevaar.
Dit alles rechtvaardigt een oproep aan iedereen: ‘Help de bij te (over)leven’. Echt iedereen; particulieren, bedrijven en overheden kunnen bijdragen. Meer informatie daarover: http://www.jaarvandebij.nl/

Imkerij Bijendans gaat het bovenstaande na aan het hart en wil graag zijn steentje bijdragen door het imkeren onder de aandacht van het publiek te brengen én door beginnende imkers op te leiden. Wie wil gaan imkeren kan toch echt het beste in het vroege voorjaar gaan starten om zo een heel bijenseizoen mee te maken; en dat seizoen begint nu.

Elke zaterdag in de maand maart: 3, 10, 17, 24 en 31 maart, kunnen geïnteresseerden de imkerij binnenlopen om de tuin te bezichtigen, informatie op doen over kleinfruit en zich aanmelden als aspirant imker.
De tuin van Imkerij Bijendans ligt aan Zantkant 11a in Sint Anthonis en is tijdens de vrije inloopdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
Voor meer informatie m 06 23 55 33 66.

« Naar overzicht