Lezing Wim van Grasstek

Datum20-03-2012
Tijdstip00:00
PlaatsHuizen
Lezing door Wim van Grasstek: "De waarlijke gestalte van de Imme"

Wim van Grasstek is Biologisch dynamisch imker van imkerij de Zwarte Bij in Renkum en heeft tientallen kasten en korven (hij is de tel kwijt) op drie locaties. Naast zijn hoofd-bijenstal op Landgoed Oranje Nassau’s Oord in Renkum, heeft hij een stal naast zijn huis en nog een in Frankrijk. Wim werkt samen met het ernaast gelegen biologisch tuinbouwbedrijf De Ommuurde Tuin, een ‘lusthof’ met ruim honderd verschillende soorten groenten, kruiden, bloemen, aardbeien en bessen, zowel moderne als historische en ‘wilde’rassen’. In de tuinwinkel verkopen ze de honing van Imkerij de Zwarte Bij.

In zijn voordracht zal Wim ons duidelijk maken wat we niet zien, maar er wel is… - hoe we ons daar bewust van kunnen worden, - waaruit de liefde van de imme (bijenvolk) bestaat, - welke verhouding zij heeft tot de plantenwereld, - en natuurlijk hoe wij haar kunnen helpen - en op welke terreinen.
In verband met het inrichten van de zaal is het prettig als u zich van tevoren aanmeldt

Deze lezing is onderdeel van de culturele activiteiten van NPB Vrijzinnige geloofsgemeenschap de Engel.
De avond begint om 20.00 uur en men kan om 19.30 uur naar binnen (er is een pauze), en duurt tot ongeveer 22.00 u.
Het is aanbevolen om te reserveren bij e cultuur@engel-huizen.nl  of m 06-54 34 28 74
Maar ook zonder reservering is men van harte welkom.
De toegang bedraagt € 7,50.
 
Locatie
De Engel (kerkje van de vrijzinnigen te Huizen)
Cesar Francklaan 13 (hoek Imkerweg) , 1272 EC  Huizen


« Naar overzicht