bijeenkomst

Datum07-04-2011
Tijdstip00:00
PlaatsMiddelbeers
Beste Imkers,

In het kader van de gezondheidscursussen die afgelopen jaar met subsidie van Streekhuis Kempenland en de gemeente Oirschot door Wim van den Oord zijn gegeven, organiseren wij een extra bijeenkomst op donderdag 7 april 2011 bij Dorpshart Ons Mevrouw in Middelbeers (rechts naast de Rabobank)
om 19.30 uur.
Tijdens deze bijeenkomst blikken we terug op de manier van inwinteren, varroabestrijding, gebruikte middelen en moment van gebruik daarvan, voer, uitwinteren, dode volken et cetera. Een aantal imkers wordt hierover geïnterviewd. Er zal volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en voor
uitwisseling van ervaringen.

Omdat de subsidie niet alleen bestemd was voor de afdeling Middelbeers maar voor alle afdelingen in de Kempen hebben we besloten om naast alle cursisten van de gezondheidscursussen ook alle bijenverenigingen in de Kempen uit te nodigen. Vooral ook vanwege het belang van het onderwerp bijensterfte en wat kunnen wij imkers daar tegen doen? Onze kennis en ervaringen met elkaar delen is een goede stap.

Tijdens de pauze kunt u lotjes kopen voor de loterij met prachtige bijenprijzen. Van opgeknapte bijenkasten en bijenplanten tot potjes honing dus alleen de loterij is al een goede reden om op 7 april te komen ;-)

Na de pauze komt Dick Oosthoek een lezing houden. Hij is afdelingsdirecteur Akker- en Tuinbouw van de Rabobank en zijn lezing gaat over de houding van de Rabobank ten aanzien van de problemen met de bestuiving vanwege de bijensterfte.
De Rabobank (vroegere Boerenleenbank) buigt zich over deze problematiek omdat zij van oudsher veel boeren en tuinders binnen hun klantenkring hebben. Als hun oogsten (dreigen te) mislukken vanwege problemen met de bestuiving dan hebben de financiële gevolgen een direct effect op de leningverstrekker. Zoals jullie weten kosten oplossingen voor problemen vaak geld dus wij verheugen ons met deze belangstelling vanuit de bankwereld voor de problematiek van de bijensterfte.

Met deze lezing hebben we een primeur. Komt dus allen!!!

Na de lezing volgt uiteraard de prijsuitreiking van de loterij.

Entree en koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis.
Voelt u zich van harte welkom en breng gerust belangstellenden mee.

Tot de 7de!

Hartelijke groeten,
Bestuur NBV afdeling Middelbeers
nbvmiddelbeers@gmail.com

« Naar overzicht