Studiedag NBV

Datum14-11-2009
Tijdstip00:00
PlaatsNederhorst den Berg
Studiedagen in november sluiten aan bij de actualiteit
Op 7 november in Boxtel (Noord-Brabant), op 14 november in Nederhorst den Berg (West-Nederland), op 21 november in Beilen (Drenthe) en op 28 november in Merkelbeek (Limburg) organiseert de Nederlandse BijenhoudersVereniging studiedagen.
De Studiedagcommissie sluit in zijn programmering aan bij de actualiteit en heeft voortreffelijke sprekers weten te contracteren.
Naast het volgen van de lezingen is er alle gelegenheid om uw collega-imkers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Gezelligheid is een belangrijk kenmerk van deze dagen. De voordrachten starten om 10.00 uur, de zalen zijn open om 09.00 uur.

Nederhorst den Berg - 14 november
- Klaas Sluiman: zie onder 7 november Boxtel.
- Guido Sterk, werkzaam bij het Belgische bedrijf Biobest, zal het thema biologische bestrijdingsmiddelen in land- en tuinbouw voor zijn rekening nemen.
- Marie-Jose Duchateau; wat betekent het voor de conditie/vitaliteit van een bijenvolk dat de koningin zaad verzamelt van meerdere mannetjes (polyandrie) (zie Bijenhouden maart 2009).

Parallelprogramma
Naast bijwonen van de lezingen zal er voldoende gelegenheid zijn om kennis te nemen van de diverse stands en presentaties die op alle locaties aanwezig zijn.
Op alle dagen zal er een uitgebreide postersessie van bijen@wur zijn.
Ook de redactie van het maandblad Bijenhouden zal weer aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en suggesties te vernemen.

Honingkeuringen
In Boxtel, Beilen en Merelbeek zal er een keuring van honing en andere bijenproducten zijn. Er zal door deskundige keurmeesters worden gekeurd. Het Algemene Keuringsreglement van de Nederlandse Commissie Bijenproducten zal als leidraad dienen, te downloaden via www.bijenhouders.nl. Inleveren van honing en andere bijenproducten kan vanaf 09.00 uur.

Uitvindingen en markt
Imkers die van plan zijn de studiedag te bezoeken en die een leuke, mooie, functionele uitvinding hebben gedaan wordt verzocht deze mee te nemen. U kunt uw vindingen tonen en daarover uitleg geven. Tevens kunt u dubbele of overbodige artikelen te koop aanbieden aan of ruilen met een collega-imker.
Locaties
7 november, School Helicon, Schouwrooi 2, Boxtel (Noord-Brabant)
14 november, Zalencentrum Het Spieghelhuis Dammerweg 3, Nederhorst den Berg
21 november, Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2, Beilen (Drenthe)
28 november 'de Henkhof', Clemensweg 1, Merkelbeek (Limburg)

Deelname
In verband met de catering van de studiedagen is het van belang dat u zich vooraf opgeeft.
U kunt een formulier downloaden van www.bijenhouders.nl of bellen naar het secretariaat van de NBV, 0317-422422. Gewoon e-mailen kan ook: secretariaat@bijenhouders.nl.
Geef naast uw naam, adres en postcode ook uw afdeling op en of u meedoet aan de keuring van bijenproducten.
De deelname aan de studiedagen kost €15,- inclusief een heerlijke lunch. De entree wordt aan de zaal betaald. U krijgt daar het volledige programma uitgereikt.

« Naar overzicht