Natuurmarkt

Datum07-06-2009
Tijdstip00:00
PlaatsHelmond

Natuurmarkt Helmond
Op zondag 7 juni 2009, van 12.00 tot 17.00 uur, organiseren het Natuur- en milieucentrum Helmond en de Imkersvereniging Helmond samen de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond. In de Warande zullen diverse organisaties op het gebied van natuur en milieu aanwezig zijn om voorlichting en demonstraties te geven, die gericht zijn op het hele gezin. Daarnaast zijn er nog vele andere leuke activiteiten bij de in totaal ongeveer 45 kramen. De toegang is gratis.

Natuur
Tijdens de Natuurmarkt Helmond komt de natuur in al zijn aspecten aan bod en er is dan ook van alles te beleven. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar demonstraties korfvlechten en hand-matig kunstraat maken, er is voorlichting van o.a. de Stichting Dierenambulance Helmond (aanwezig met een bus), de Stichting Behoud de Peel en de Stichting Middengebied. Het Wereld Natuur Fonds Regioteam Brabant Zuid is ook aanwezig. Je kunt meer te weten komen over zaden van wilde planten, misschien een excursie in de omgeving maken (onder leiding van NJN District Zuid) en nog veel meer.
Zo kun je ook allerlei plantmateriaal kopen en andere natuurproducten zoals honing, propolis (bijenbalsem), stuifmeelkorrels en koninginnengelei.

Kinderen
Speciaal voor de kinderen zijn er huifkartochten door De Warande. Er worden pannenkoeken gebakken, staan er microscopen klaar om te kijken naar de kleine wereld en zijn er demonstratiekasten met bijen. Kinderen kunnen zelf actief bezig zijn met voerbakjes maken voor vogels, kaarsjes draaien, honing proeven, kleien. De allerkleinsten kunnen zich zelfs laten schminken.

Warande
De Natuurmarkt wordt gehouden in Stadswandelpark De Warande in Helmond in de omgeving van de bijenhal (ingang aan de Aarle-Rixtelseweg). Een bezoek aan de Natuurmarkt kunt u bijvoorbeeld combineren met een mooie wandeling door het park met zijn eeuwenoude bomen, het beluisteren van muziek bij het Caratpaviljoen (12.00-14.00 uur) een bezoekje brengen aan het dierenpark of een balletje slaan op de midgetgolfbaan. In de Warande is een restaurant gevestigd.
Genoeg mogelijkheden om er een compleet dagje uit van te maken.

Op de website www.imkersvereniginghelmond.nl  ziet u een impressie van de Natuurmarkt van het afgelopen jaar.
Wilt u meer informatie dan kunt u zich wenden tot:

Natuur- en milieucentrum Helmond: e nmc.helmond@planet.nl, t 0492-52 62 15.
Imkersvereniging Helmond e.o: Ad van Grinsven, e a.grinsven3@chello.nl , t 0492-38 29 14

« Naar overzicht