Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 10
Aantal plaatsen beschikbaar: 10
Prijs: € 200,00
Start datum: 21-03-2018
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Bijenpark Terschelling
Contactpersoon:Klaas Sluiman <bijen@bijenparkterschelling.nl>
Cursuslocatie:Horn Sjildeweg 1, 8891JJ, Midsland
Tel (1):0653403219
Tel (2):0653403219

Een cursus Bijenhouden is veel meer dan het leren omgaan met honingbijen. Vanaf april tot en met september worden een tiental theorie- en praktijklessen gegeven zodat een goed beeld ontstaat wat er voor nodig is een bijenvolk een jaar rond te verzorgen. We beginnen met het kennismaken met het bijenvolk. Herkennen van het broed, voedselvoorraad, gezondheid van het bijenvolk en het verschil zien tussen een werksterbij, een dar (mannetje), en de koningin. Het oogsten van honing, de verwerking van oude raten tot bruikbare bijenwas. We sluiten de praktijklessen af met het winterklaar maken van de volken zodat ze goed de winter kunnen overleven. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd.

Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt krijgt u gratis het lidmaatschap van de NBV aangeboden en ontvangt u zes keer per jaar het blad BijenHouden. Dit is een blad van de NBV met lezenswaardigheden over bijen en alles wat ermee samen hangt. 

De kosten van de lesboeken bedragen 35 euro. Verder moeten er imkerhandschoenen en imkerkleding worden aangeschaft, eventueel kan dit via de organisatie.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde en bevoegde NBV docenten. 

Uitgebreide informatie, zoals de data en tijdstippen waarop les wordt gegeven, betaling  en wat u verder nog nodig heeft om de lessen te kunnen volgen krijgt u zo spoedig mogelijk na inschrijving, maar niet voor november 2017.

Zie ook https://bijenparkterschelling.nl


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots